Lidl Zedelgem plant verhuis naar site Packo

Redactie KW

De Lidl-winkel langs de Torhoutsesteenweg wil verhuizen naar de site van Packo NV een kilometer verderop. De gemeente beslist op 21 augustus over de bouwvergunning. Packo NV zoekt op haar beurt een nieuwe stek. “Bij voorkeur in de dichte omgeving”, zegt Koen Bakelandt van Packo NV.

Mogelijk nog in de loop van volgend jaar verdwijnt de huidige Lidl-winkel lang de Torhoutsesteenweg in Zedelgem. De verouderde gebouwen zijn te klein en omdat er op de huidige site geen uitbreidingsmogelijkheden zijn, ging Lidl op zoek naar een nieuwe vestigingsplaats. Die heeft ze gevonden op de site van Packo NV, een kilometer verderop langs de Torhoutsesteenweg in De Leeuw.

“Het klopt dat we een bouwaanvraag ingediend hebben voor een nieuwe winkel op die locatie”, verduidelijkt woordvoerder Julien Wathieu van Lidl Belgium. “Maar zolang de gemeente Zedelgem nog geen beslissing heeft genomen, kunnen we nog niet veel kwijt over de timing van de werken. Onze wens is om een gloednieuwe winkel te presenteren met een oppervlakte van ongeveer 1.350 vierkante meter.”

Schepencollege beslist

De volledige site van Packo NV is ongeveer 10.000 vierkante meter groot, voldoende groot dus voor een ruime parking. Het openbaar onderzoek in het kader van de stedenbouwkundige vergunning is intussen afgelopen en het is wachten op de beslissing van het Zedelgemse gemeentebestuur. “De beslissing wordt op 21 augustus genomen in het schepencollege”, verduidelijkt schepen van Ruimtelijke Ordening Patrick Arnou. “Tijdens het openbaar onderzoek werden enkele bezwaarschriften ingediend en die zullen we meenemen in onze beslissing. We wachten ook nog op een advies van de brandweer. Als dat negatief is, kunnen we uiteraard geen vergunning afleveren.”

Lidl Zedelgem plant verhuis naar site Packo

Machine-importeur Packo NV heeft een jaaromzet van 20 à 25 miljoen euro en omvat vier divisies: Packo Agri, Packo Green, Packo Clean en Packo Handling. Het bedrijf, dat ook een site heeft in Ciney, stelt in Zedelgem een 22-tal mensen tewerk. Mocht de bouwvergunning straks worden afgeleverd, heeft Packo NV twaalf maanden de tijd om een nieuwe vestigingslocatie te zoeken. “We waren al langer op zoek naar een nieuwe locatie omdat de huidige totaal niet meer voldoet aan onze noden”, verduidelijkt Koen Bakelandt, lid van het directiecomité van Packo NV. “Zo hebben we er zelfs geen showroom. We hoopten naar het bedrijventerrein Schatting te kunnen verhuizen maar na de dood van Jan Packo twee jaar geleden zijn die plannen afgesprongen. De site is altijd eigendom gebleven van de familie Packo maar als Lidl haar bouwvergunning krijgt, komt ze in handen van de Waregemse projectontwikkelaar Ion. Wij bewandelen momenteel nog een vijftal pistes voor onze verhuis. In het belang van ons personeel gaat onze voorkeur uiteraard uit naar een nieuwe locatie in de dichte omgeving.”

Tot op heden is de gemeente Zedelgem eerlijk gezegd vrij passief gebleven op dat vlak. Zij lijkt niet wakker te liggen van onze toekomst, hoewel de naam Packo hier al bijna 100 jaar een gevestigde waarde is.”

(AFr – foto’s Google Maps)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier