Lamett Europe uit Deerlijk koopt zagerij in Frankrijk

Bruno Descamps van Lamett. © DRD
Redactie KW

Lamett, de Deerlijkse producent en verdeler van parket en ParquetVinyl, heeft deze week de aankoop afgerond van een zagerij in Frankrijk.

Het proces om de Franse zagerij Challiou in de buurt van Tours aan te kopen, werd al enkele maanden geleden opgestart. Na een uitgebreid vooronderzoek en een lang administratief proces kon onlangs de akte verleden worden voor de notaris. Pascale Courtin van Lamett bevestigt: “De inbreng van Deloitte België -in extenso Frankrijk- en een legaal team waren nodig om alles in goede banen te leiden. Het heeft toch heel wat voeten in de aarde gehad om aan de Franse vereisten te voldoen.”

“De aankoop van deze zagerij past in een duidelijke strategie om meer verticaal te gaan en meer impact te hebben op het proces,” vult managing director van Lamett Bruno Descamps aan. “Na de aankoop van de grootste productie van massief parket in Europa, Morava Wood, moesten we ons verzekeren van voldoende grondstoffen.”

Nieuwe machines

“Met de eerdere aankoop van Morava Wood waren al heel grote bedragen (een veelvoud aan miljoenen euro) gemoeid. Naast de aankoop werd er ook fors geïnvesteerd in nieuwe machines. De aankoop van deze zagerij omvat naast het cliënteel en de machines, ook alle gebouwen en alle gronden. (zowat 20.000 vierkante meter). We verwachten in 2018 of tegen het begin van 2019 nog een heel grote miljoenen investering te kunnen aankondigen. Maar nu kunnen en mogen we nog niets verklappen. Het vel en de beer weet je wel…”

Lamett werd opgericht in 2007, is producent-distributeur van diverse soorten parket, laminaat en ParquetVinyl en realiseerde een jaaromzet van ruim 40 miljoen euro. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier