Laatste weekend voor Bistro l’Armagnac in Izegem

David Coene en Tineke van Bistro Armagnac. houden er na achttien jaar mee op. (Foto Frank)
Redactie KW

Vrijdagavond en zondagmiddag doen Tineke Renier en David Coene van Bistro l’Armagnac in de Nederweg 81 hun allerlaatste services in het restaurant. “We zijn allebei aan een nieuwe uitdaging toe”, zeggen ze.

Tineke en David openden in mei 2000 Bistro l’Armagnac, waar voordien restaurant Isegheim gevestigd was.

“Toen we hier begonnen zeiden we allebei dat we de zaak twintig jaar wilden runnen. Het werden er uiteindelijk achttien. We vonden dat de tijd nu al rijp was om een nieuwe uitdaging te zoeken. Een koppel nam ondertussen het restaurant over: de uit Kachtem afkomstige Francis Cools en de Veurnse Sarah Faict, allebei koks van opleiding.

“Het waren mooie jaren, waarin we het beste van onszelf gaven voor onze klanten, die we willen bedanken dat ze naar ons restaurant kwamen. We deden ook allebei heel graag ons werk en leerden in die jaren heel veel mensen kennen bij zowel leuke gebeurtenissen als geboorten en communies, als bij verdrietige momenten zoals begrafenissen. Soms schiep dat een band.”

Spoor 81

“Een restaurant runnen is echter ook heel stresserend. We runden trouwens een aantal jaren een tweede zaak, Gentstraat 18, die we zes jaar geleden weer verkochten.”

Tineke en David weten nog niet precies wat ze in de toekomst gaan doen. “Maar het is best mogelijk dat we opnieuw in de horeca zullen werken. We zijn wel al bezig met andere dingen, maar er is nog niets concreets. Welke richting dit zal uitgaan kan alleen de toekomst uitwijzen.”

De nieuwe uitbaters starten in de komende maanden.

Het restaurant zal dan geen Bistro l’Armagnac meer heten maar ‘Spoor 81’ en dat verwijst uiteraard naar de spoorweg die vóór de deur ligt. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier