Rubriek Economie

La Storia Da Giovanni brengt Italia naar Kuurne

11/01/19 om 06:00 - Bijgewerkt om 11:47

Enkele weken geleden opende op de hoek van de Kerkstraat met de Koning Albertstraat de pizzeria La Storia Da Giovanni, wat zoveel betekent als Het verhaal van Giovanni. Zaakvoerder Giovanni Arnone (59) is afkomstig uit Sicilië en kwam als 16-jarige knaap richting België in de voetsporen van zijn oom.

La Storia Da Giovanni brengt Italia naar Kuurne

Uitbater Giovanni Arnone en zijn echtgenote Angela Gentice. © BRU

Na een poosje in België in een pizzeria te hebben gewerkt, keerde Giovanni terug naar zijn roots op zoek naar de liefde. Die vond hij in Angela Gentice. Eens getrouwd besloot Giovanni in Sicilië zijn eerste pizzeria op te starten. Na elf jaar in Sicilië zijn eigen zaak te hebben gehad, besloot Giovanni terug te verhuizen richting België met het oog om er een pizzeria te openen. Zijn eerste zaak opende de deuren in Deinze, later volgde ook nog een pizzeria in Tielt. Beide zaken liet hij onlangs over aan zijn dochters en hij ging zelf van start met een nieuwe zaak in Kuurne.

Traditionele recepten

"De kunst van een goede pizza schuilt in de ingrediënten", verklapt Giovanni Arnone. "Goede bloem, een goede oven op hout gestookt en vooral magische handen en dan kom je al een eindje. In ons restaurant bieden we 24 verschillende soorten pizza's en tien verschillende soorten pasta's aan. Wie opteert voor pasta krijgt de keuze uit verse pasta die ter plaatse wordt bereid of gewone pasta zoals we die kennen uit de winkel. Zowel onze pizza's als pasta's worden volgens de oude traditionele recepten uit Italië bereid."

Wie de originele handgemaakte Italiaanse pizza's van Giovanni eens wil proeven kan van dinsdag tot zondag terecht in de Kerkstraat 40 en dit tussen 12 en 14 uur en tussen 17.30 en 22.30 uur. (BRU)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!