Rubriek Economie

Kust tevreden over goede start paasvakantie

03/04/18 om 12:27 - Bijgewerkt om 12:26

De kust kent een goede start van de paasvakantie. Tijdens het verlengde paasweekend zakten 250.000 tot 300.000 dagtoeristen af naar zee, waarmee de verwachtingen werden gehaald. Dat zegt provinciebedrijf Westtoer.

Kust tevreden over goede start paasvakantie

Kustevenementen zoals de kunsttriënnale Beaufort spreken verschillende generaties aan. © Westtoer

Ondanks het wisselvallige weer vonden heel wat toeristen opnieuw hun weg naar zee voor een dagje of meerdere dagen. Ook de hotels noteerden sterke cijfers, met een bezettingsgraad van 90 procent en meer. Ook voor veel tweedeverblijvers is de paasvakantie vaak vaste prik.

Westtoer merkt ook op dat de verjonging van de kust zich doorzet met de hippe strandbars en beachclubs, maar ook evenementen die gericht zijn op een breed publiek maar toch ook de jongere generaties aanspreken zoals The Crystal Ship in Oostende en de kunsttriënnale Beaufort.

Hoewel het nog even wachten is op de bevestiging, lijkt de kust ook af te stevenen op een eerste topweekend met het voorspelde goede weer. De jongste jaren stromen er bij de voorspelling van zonnig weer heel wat lastminuteboekingen binnen.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!