Kritiek of niet: Mega Food verkoopt vlot 150 kilo diepvriesvoeding voor 150 euro in Vijve

Joël Vervaeke en dochter Tamara uit Beveren Leie op de Mega Food-verkoop in Vijve. © HDV
Redactie KW

Op de gemeenteraad van vorige week was er nog heel wat discussie over, maar het concept van Mega Food slaat duidelijk aan. “Naar schatting zijn er hier dertig gegadigden naar de pakketten van 150 kilogram diepgevroren voeding”, vertelt Joël Vervaeke uit Beveren-Leie bij de verkoop van woensdag in Sint-Eloois-Vijve.

Het concept is langzamerhand gekend: je betaalt 150 euro en in ruil krijg je 150 kg diepvriesvoeding. Woensdagmorgen streek Mega Food neer in Sint-Eloois-Vijve. Koper Joël is alvast gewonnen en tevreden over zijn aankoop. “Ik ben niet rijk, ben met pensioen en alle beetjes helpen om rond te komen. Ik vulde mijn drie diepvriezers met vlees, groenten, hapjes allerhande, ijsjes en nog veel meer voor mij en mijn dochter Tamara. Ik had nog een paar zaken over en bezorgde die aan een vriend. Ook de pakjes knolselder, want dat lust ik niet. Wij hebben samen geklonken op mijn geslaagde aankoop.”

Kritiek of niet: Mega Food verkoopt vlot 150 kilo diepvriesvoeding voor 150 euro in Vijve
© HDV

Of Joël gerust is in zijn aankoop? “Jazeker, dat ben ik. De politie en mensen van de hygiënische inspectie waren ter plaatse. In Nederland bestaat dit al lang en dit maakt thans in onze streek reclame voor zichzelf. Ik denk dat ik voor zo’n 400 euro voeding meekreeg naar huis. Een volgende keer zal ik er opnieuw zijn.”

Ook de Desselgemnaren Benny Dufraimont en zijn vrouw Valerie gingen naar de Schoendaelestraat in Sint-Eloois-Vijve. “Wij hadden er al dikwijls over gehoord en kunnen eigenlijk niet anders dan tevreden zijn. Onze twee diepvriezers zitten na onze aankoop boordevol en ook bij mijn zus moest nog een en ander gestoken worden.”

Benny Dufraimont en Valerie Saelens uit Desselgem sloegen ook een grote voorraad in.
Benny Dufraimont en Valerie Saelens uit Desselgem sloegen ook een grote voorraad in.© HDV

De inhoud van het pakket is gelijkaardig aan dat van de andere kopers. “Veel vlees, allerhande broodsoorten, ijsjes en groenten. Zelfs pizza’s en soepgroenten.”

Of er ook zaken bij zijn die men niet eet? “Eigenlijk niet. Ik ben een alleseter en bovendien zijn de data van de houdbaarheid ruim.” Benny vindt dit een eerlijke aanbod. “Ik zal er vrijdagavond tijdens het weekendpintje positief over vertellen. Ik denk dat ik er een volgende keer zelfs 20 km verplaatsing voor overheb. Ik zie dat de kopers tevreden zijn en voor die prijs kan er weinig kritiek zijn.”

Het concept is niet onbesproken. Op de gemeenteraad van vorige week dinsdag trok raadslid Mario Verhellen (SP.A)nog fel van leer. “Dit is een unfaire manier om onze lokale handelaars te beconcurreren en laat de verbruiker niet spaarzaam zijn”, klonk het toen. (MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier