Kortrijkse schoenmaker blijft niet bij zijn leest

Redactie KW

Op 4 november opent schoenmaker Christ Dewaele een pop-up aan de Overleiestraat 65. Hij toont er tot eind december onder de noemer Soi Sac zijn assortiment handgemaakte handtassen en accessoires.

Drie jaar geleden kreeg zelfstandig schoenmaker Christ Dewaele (50) de smaak te pakken om handtassen te ontwerpen en artisanaal te maken. “In mijn schoenmakerij kreeg ik regelmatig handtassen van Delvaux om te herkleuren en op te frissen. Dat inspireerde mij om zelf eens een model te maken”, vertelt Christ. “Ik gebruikte bruut, naturel zadelleder voor mijn eerste model. Ik verdiepte me meer in het materiaal en kwam terecht bij hoogwaardig, plantaardig gelooid leder.” Christ trok naar het Volwassenenonderwijs Roeselare voor een cursus. “Een van de twee plaatsen in Vlaanderen waar je dat kan leren.”

Eerste collectie

Intussen heeft Christ na drie jaar een eerste collectie. “Ik was altijd al creatief. Dit is een passie geworden: ontwerpen, sukkelen, proberen, herproberen, maken. Ik ontwikkelde ook een eigen techniek bij het handmatig stikken.” Het resultaat wordt nu getoond in de pop-up Soi Sac aan de Overleiestraat 65 in Kortrijk. “Ik ben bijzonder blij dat ik deze etalage mag gebruiken.” Behalve handtassen toont Soi Sac ook accessoires. De pop-up is tot eind december elke zaterdag open, ook op koopzondagen.

(PVH – foto TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier