Kortrijkse militanten combineren staking met wafelenbak

© MVA
Redactie KW

Woensdagochtend vroeg verzamelden ACV-militanten op de parking van het Ring Shopping. Ze voerden er actie tegen de minimale loonstijging, al deden ze dat wel op een ludieke manier. Met een wafelenbak.

“We krijgen de laatste jaren tal van hoeraberichten over de economie”, duidt provinciaal ACV-voorzitter Wim David de stakingsactie van woensdag. “Toch zouden werknemers maar kunnen onderhandelen over een loonstijging van 0,8 procent. Dat is niet ernstig. Wij eisen meer dan wat kruimels, wij willen een rechtvaardig deel van de koek.

Kortrijkse militanten combineren staking met wafelenbak
© MVA

Om 9 uur verzamelden de ACV-militanten uit de regio op de parking van het Ring Shopping voor een wafelenbak, hun symbolisch deel van de koek. Gina Leyn is een van de vakbondsleden die wel een wafeltje lustte. Ze werkt voor een dienstenchequebedrijf uit Ieper, met een 14-tal vestigingen in de provincie. Veel werknemers zijn tewerkgesteld als poetshulp. “Ik kom niet per se voor die wafelenbak hoor, het is om te laten zien dat er iets mangelt aan onze koopkracht. Mensen moeten eens beseffen dat wij ook ons rechtmatig deel moeten krijgen. Het kan niet dat wij niet meer alles kunnen betalen, toch?” (MVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier