Kooigemnaars kunnen terug in eigen dorp terecht voor voeding

Clément Castelli, Dirk Devoldere en Christophe Isembaert die uitpakken met een wekelijkse markt in Kooigem. © EDB
Redactie KW

Omdat er in de dorpskern van Kooigem geen enkele voedingszaak meer is, wordt er vanaf september een wekelijkse voedingsmarkt gelanceerd op de Dreupelhoek.

“Toen de slager in de Koninklijkestraat vorig jaar met pensioen ging, verdween ook de laatste voedingswinkel binnen de dorpskern”, zucht Dirk Devoldere. De bewoners van Kooigem moeten zich dus verplaatsen naar de Doornikserijksweg of naar de naburige gemeenten om hun dagelijkse inkopen te doen. “Met de aangekondigde komst van een viskraam, hoorden we dat er bij de bevolking toch wel veel vraag was naar de mogelijkheid om voeding ter plaatse aan te kopen.”

Daarom sprongen de drie mannen op de kar en deden ze bij stad Kortrijk de nodige aanvragen voor een voedingsmarkt op donderdagnamiddag van 15.30 uur tot 18.30 uur. “We denken dat dit een ideaal tijdstip is. Marktkramers die hun vaste marktplaatsen hebben, kunnen er blijven naartoe gaan, en ze krijgen nog een extra door onze namiddagmarkt erbij te nemen. Voor de bezoekers kunnen mensen die buitenshuis werken ook nog na hun werk naar de markt komen.” De organisatoren krijgen alvast steun vanuit de stad.

Dreupelhoek

De markt zou vanaf donderdag 6 september wekelijks plaatsvinden op de Dreupelhoek, het plein achter de kerk. De inrichters zijn nog op zoek naar geïnteresseerde marktkramers die voedingswaren verkopen. “We zijn echter niet van plan om concurrentie op het marktplein toe te laten en laten slechts een kraam per voedingstak toe.”

Geïnteresseerde verkopers kunnen contact opnemen met Dirk Devoldere op 0471 23 49 35 of via dirk.devoldere1@telenet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier