Kevin staat achter de tap in volkscafé De Verdoken Hoek

Kevin Vandenbulcke, uitbater van het heropgefriste café De Verdoken Hoek. © WO
Redactie KW

Café ‘t Brouwerspark is niet meer, leve volkscafé De Verdoken Hoek. Kevin Vandenbulcke bedacht de toepasselijke naam voor het café dat enigszins weggestopt zit in de Piketpoort, een klein zijstraatje ter hoogte van de Kortrijkstraat 100 in Menen.

Toen uitbaatster Tina van café ‘t Brouwerspark het voor bekeken hield, was dit voor Kevin Vandenbulcke (41) en zijn echtgenote Lindsey Debreyne een uitgelezen kans om een oude droom te realiseren. “Dit heb ik altijd al willen doen en het was een geschikt moment om de stap te zetten”, zegt de gewezen metaalarbeider van Cretes Gullegem. “Als vrijwilliger werkte ik een zestal edities in de biertent op Grensrock en zo leerde ik ook dit café goed kennen.”

De renovatiewerken in het café namen slechts één maand in beslag. ” Samen met eigenaar Alain Schouteten besliste ik om het café te strippen en volledig herin te richten, van de vloer tot het plafond. De oude toog werd afgebroken en we gaven de nieuwe en langere toog een andere plaats, waardoor het café vlotter toegankelijk is. Ook werden de toiletten volledig vernieuwd.”

Het volkscafé, dat een petanqueclub en een kaartclub herbergt, telt enkele gezellige verdoken hoekjes. Zo is er een aparte zithoek met knusse zetels en op de bovenverdieping is er een klein zaaltje. Later komt daar ook nog een extra vergaderzaaltje. Het terras kijkt uit op het rustgevende groen van het Brouwerspark. De Verdoken Hoek is open van woensdag tot zondag, telkens vanaf 10 uur. (CB)