Katrien en Patrick openen eerste B&B in Rekkem

© CLL
Redactie KW

Rekkem, volgens de inwoners het gezelligste dorp van Vlaanderen, is niet meteen een toeristische trekpleister. Toch besloten Katrien Vanneste en Patrick Vandenheede om er een bed & breakfast te openen, de eerste in het dorp.

Patrick is zelfstandig schilder en Katrien was jarenlang het gezicht van een decoratiewinkel in de Moeskroenstraat. “Toen de vier kinderen het huis uit waren en we de deuren van onze winkel sloten, werd het plots erg stil en leeg in huis“, start Katrien. “We waren een leven van drukte en constante beweging zodanig gewoon geworden, dat het toch wel een beetje akelig was.”

Katrien, deeltijds ergotherapeute in het lokale rusthuis, bleef niet bij de pakken zitten. “Een bevriend koppel heeft een bed & breakfast in Gent. Ze wisten ons te vertellen dat ze er de handen mee vol hebben. Dan spreken we niet alleen over de zakelijke kant, maar ook over de menselijke kant. Het is een komen en gaan van mensen die uit alle uithoeken van de wereld kwamen. Dat zette mij aan het denken.”

Puttend uit hun eigen reiservaring besloot Katrien, samen met haar echtgenoot, om hun woning aan een grondige transformatie te onderwerpen. “We houden ervan om de wereld te verkennen en gaan steevast op zoek naar kleinere B&B’s als we erop uittrekken. De luxe van grote hotels is niet aan ons besteed. De gezelligheid en sfeer van de kleinere plekjes heeft ons altijd al gecharmeerd. Voor ons was het dan ook een logische stap. De vrijgekomen kamers en winkelruimte werden omgebouwd tot twee gastenkamers en een leuke ontbijtruimte.”

De kersverse B&B kreeg de charmante naam ‘t Nest van Heeden en kan zowel volwassenen als kinderen ontvangen. “We liggen dicht bij de Franse grens, dicht bij Kortrijk en Rijsel en ook lokaal valt voor bezoekers heel wat te ontdekken. We zetten dan ook volop in op de beleving en de kennis van de verborgen pareltjes die hier te ontdekken zijn”, sluit Katrien af. (CLL)

De eerste bezoekers worden verwelkomd vanaf januari. Wie zelf van de sfeer wil gaan proeven, kan reserveren via 0473 51 24 79, via vanneste.katrien64@gmail.com of via Airbvb. Een eigen website is in opmaak en gaat weldra online.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier