Rubriek Economie

Juli was recordmaand voor dagtoerisme aan de Kust

29/07/18 om 11:08 - Bijgewerkt om 11:36

Circa 350 uren zon zorgden voor de zonnigste juli-maand ooit. Juli is een recordmaand voor het dagtoerisme: 3,5 miljoen dagtoeristen bezochten de Kust, zo'n 20 procent meer dan vorig jaar.

Juli was recordmaand voor dagtoerisme aan de Kust

© BELGA

Juli 2018 behoort hiermee tot de top 3, samen met 1999 en 2006. De toeristische sector is optimistisch voor augustus. De voorspellingen voor de komende tien dagen beloven zonnig en warm weer. De Kust hoopt op één van de beste zomerseizoenen sinds lang", aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Door de aanhoudende zomerzon kwamen dagtoeristen gespreid naar de Kust. Het topweekend was 21 en 22 juli, met 300.000 dagtoeristen en een topbezetting in het verblijfstoerisme. Franky De Block: "Bij warm zomerweer zorgt de zee voor verkoeling. Het decor van zee en strand blijft een unieke troef. Ook met een eigentijds imago en een vernieuwd aanbod onderscheidt de Kust zich bij een breed publiek. De kunsttriënnale Beaufort 2018 bewijst dat cultuurtoeristen evenzeer thuis zijn aan zee."

Last-minute reservaties

Voor de meeste hotels ligt de bezetting in juli rond de 90 à 95 %. Door de zomerse temperaturen vullen de laatste kamers zich vlug met last-minute reservaties. Voor augustus noteert de hotelsector al een mooie bezetting. De sector van de vakantiewoningen blikt positief terug op juli. Er is een lichte stijging van het aantal verhuurde woning-nachten vastgesteld, vooral wat de laatste veertien dagen betreft.

De campingfederatie RECREAD noteerde in juli een sterke bezetting, zowel op toeristische kampeerplaatsen als in verhuuraccommodatie. Verhuuraccommodatie wordt doorgaans lang op voorhand geboekt. Voor de reservaties op kampeerplaatsen kijken kampeerders meer uit naar de weersverwachtingen. De kampeersector kijkt uit naar een even goede bezetting in augustus.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!