Rubriek Economie

Jonge twintigers nemen samen café Sultan over

30/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 29/12/17 om 13:43

Op het Sint-Maartensplein gaat het populaire café Sultan woensdag 3 januari om 10 uur terug open. Het was tijdens de zomerkermis in augustus voor de laatste keer open. Uitbaters de broers Timothy en Gregory Volcke namen wat verderop brasserie-feestzaal Kapittel over. Sultan krijgt met Tuur Leroy (21) en Pieter Reynaert (20) twee heel jonge uitbaters. Ze hebben beiden een verleden bij KSA en Chiro.

Tuur studeerde aan het PTI Kortrijk voor wever. Pieter volgde aan de Sint-Jorisschool Menen de richting administratie en kantoor. Tuur werd op zijn zesde lid van KSA Grensvuur en was er vier jaar leider. Pieter was twaalf jaar lid van Chiro Jow en was er twee jaar leider. "Maar we kennen mekaar van bij de jeugdbrandweer", vertelt Tuur. "Daarna zijn we altijd goede vrienden gebleven. Ik werkte als buitenmonteur bij Picanol in Ieper en verloor mijn job. Ik wist dat Timothy en Gregory een overnemer zochten en dat speelde in mijn achterhoofd. Timothy had het al eens gesuggereerd. In juni zat ik op het terras toen iedereen in de blok zat en vroeg Timothy het nog eens. Toen werkte ik als redder in het zwembad van Heule. In jeugdhuis De...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!