Jonge ondernemers blazen Kasteel Tudor in Sint-Andries nieuw leven in

De nieuwe uitbaters van Kasteel Tudor: Wouter Puttemans, Dominick Chow en Ward Benoit. © DC
Redactie KW

Ondernemers Ward Benoit (33), Dominick Chow (39) en Wouter Puttemans (30) geven een nieuwe toekomst aan het al meer dan twee jaar leegstaande kasteel Tudor aan de Zeeweg in Sint-Andries. In juni zwaait de kasteelpoort opnieuw open.

Net als heel wat andere Bruggelingen en streekgenoten maakten ook wij wel eens een huwelijk, jubileum of andere festiviteit mee in het kasteel Tudor in de bosrijke omgeving van de Zeeweg in Sint-Andries bij Brugge. Het kasteeldomein – met ook een stuk bos, park, siertuin en kruidentuin – is sinds 1980 eigendom van de Stad Brugge, maar het kasteel zelf is in privéhanden.

Al twee jaar leegstand

Het is een neogotisch landhuis in Tudor-stijl dat gebouwd werd in 1904 en daarmee een van de recentste kastelen in de streek is. De voorbije jaren leek het echter wat vergane glorie te worden en het kasteel staat op vandaag zelfs al twee jaar volledig leeg.

Overeenkomst was snel een feit

De redding is echter nabij. Drie jonge ondernemers uit het Brugse – evenementenorganisator Ward Benoit, horeca-uitbater Dominick Chow en voormalig organisator van bedrijfsevenementen Wouter Puttemans – zullen het kasteel een tweede adem geven. “We hadden via via vernomen dat het kasteel al een tijdje leegstond en dat de eigenaar zocht naar een nieuwe uitbating”, vertelt Ward Benoit, in het Brugse erg bekend als organisator van populaire jeugdfuiven. “Na een gesprek met de eigenaar bereikten we nogal vlug een overeenkomst voor de uitbating hier. Het is niet de bedoeling om hier direct grote werkzaamheden te gaan verrichten. Het pand is immers in behoorlijke goede staat.”

“We gaan wel de keuken eens wat opfrissen en verder de vloeren en het houtwerk eens goed onder handen nemen”, vult zijn vennoot Dominick Chow aan. Chow baatte bijna dertig jaar een brasserie uit in Blankenberge en runt vandaag frituur Charlie’s Chips aan het Beursplein in Brugge. Wouter Puttemans zal zich voltijds inzetten voor de uitbating van het kasteel en hoopt het alvast zo veel mogelijk te kunnen verhuren voor tal van evenementen. “Trouwfeesten, communies, bedrijfsevenementen… het is hier allemaal mogelijk”, zegt Puttemans.

Geen vaste traiteurs

“Zeker in de beginfase zullen we niet met vaste traiteurs of cateraars werken dus de mensen hebben een ruime vrijheid om hun feest naar eigen inzichten vorm te geven. Het is duidelijk dat de prachtige kasteeltuin ook een grote meerwaarde is voor een onvergetelijk feest hier op het domein. Dit kasteel beschikt over drie zalen en een prachtig zonovergoten terras. De balzaal heeft een capaciteit van 140 personen, in de ridderzaal kunnen er 80 personen terecht en in het salon kunnen ook nog eens 25 mensen tafelen. Zowel professionelen als particulieren kunnen hier terecht. We zullen ook eigen evenementen organiseren met vanaf deze zomer reeds familiedagen, barbecues, afterworks, sportieve outdoorsessies en een tweewekelijkse brunch. Op 10 juni heeft alvast onze eerste vaderdagbrunch plaats.”

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier