Jan Verhoeven na 46 jaar als verzekeringsmakelaar: “Gelukkig heb ik een begripvolle vrouw”

Bart Verbrugge en Jan Verhoeve (met trui). © CB
Redactie KW

Jan Verhoeve zet na een succesvolle carrière als verzekeringsmakelaar een stap terug en laat zijn kantoor in de Hospitaalstraat over aan Bart Verbrugge uit Bellegem. Net voor de opendeurdag op 7 oktober blikt Jan tevreden terug. “Ik blijf hierboven wonen, dus de klanten zal ik nog wel zien.”

Jan Verhoeve (67) is sinds 1972 actief in verzekeringen. Direct na zijn schooltijd startte hij als zelfstandig verzekeringsmakelaar. “Vader was deels actief in de verzekeringsbranche. Toen hij stierf, bezocht ik de klanten en dat beviel me wel. Van het een kwam het ander en zo ben ik er eigenlijk ingerold. Ik mag wel zeggen dat ik uiteindelijk van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken”, vertelt Jan.

Sterk geëvolueerd

Tijdens zijn carrière zag hij de verzekeringswereld sterk evolueren. “Destijds ging ik nog bij de mensen thuis om de verschuldigde premies voor de verzekeringen te ontvangen. En ik herinner me nog hoe trots ik was op mijn allereerste faxtoestel. Of hoe ik na een hele dag op kantoor te hebben gewerkt ‘s avonds nog de baan op ging. Dan pushte ik mezelf om niet naar huis te gaan vooraleer ik een nieuwe klant had. Gelukkig heb ik een begripvolle vrouw”, lacht Jan. Een goede service, een sterk persoonlijk contact en de permanente inzet van Jan en zijn medewerkers leidden tot een onvervalst succesverhaal.

“Ik herinner me nog hoe trots ik was op mijn allereerste faxtoestel” – Jan Verhoeve

Voetbal

Nu Jan met pensioen gaat, heeft hij in verzekeringsmakelaar Bart Verbrugge uit Bellegem een passende partner gevonden. “Bart deelt dezelfde visies en gedachten en dankzij dit partnership kan het kantoor in Lauwe blijven bestaan en blijven ook mijn trouwe medewerkers Steven en Magali op post. Op die manier is de continuïteit voor de klanten gegarandeerd”, vertelt Jan tevreden. “Mijn vrouw Marie-Thérèse en ik blijven boven het kantoor wonen, dus kan ik de klanten nog eens zien en kan ik nog eens bijspringen indien nodig.”

Als voorzitter van voetbalclub WS Lauwe hoeft Jan zeker niet te vrezen voor het zwarte gat na zijn actieve loopbaan. “Maar na 32 jaar voorzitterschap steek ik wel minder tijd in de club dan vroeger. Ik hou me enkel nog met het financiële plaatje bezig. Het sportieve beleid laat ik aan anderen over. Ook ben ik een fervent lezer en ik fiets heel graag. Bovenal hoop ik om samen met mijn vrouw nog een tijdje gezond te blijven en te kunnen genieten van elke dag”, besluit Jan.

Opendeurdag

Verzekeringsmakelaar Bart Verbrugge (56), al 27 jaar zaakvoerder van kantoor Verbrugge in Bellegem, wil het kantoor in Lauwe verder moderniseren en digitaliseren. “Zo kunnen we meer tijd vrijmaken voor onze klanten en kunnen we hen ook een ruimere dienstverlening aanbieden”, legt Bart uit. “Steven en Magali vormen een team met de medewerkers van Bellegem en krijgen zo extra ondersteuning.”

Op zondag 7 oktober is er een opendeurdag in het kantoor in de Hospitaalstraat 1 in Lauwe, waar je vanaf 17.30 uur bij een natje en een droogje kennis kan maken met het kantoor en met de medewerkers.

(Carlos Berghman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier