Rubriek Economie

Invest Molenland uit Tielt: "Onze beleggingsclub al 25 jaar? Nooit durven dromen"

06/05/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 03/05/18 om 12:01

Beleggingsclub Invest Molenland uit Tielt bestaat sinds donderdag 3 mei 25 jaar. Om dat te vieren kwamen de leden samen in café-brasserie De Gouden Pluim op de Markt in Tielt. "We komen hier elke maand samen op een donderdagavond en vandaag vieren we feest, want Steven Kindt begeleidt ons al 25 jaar. We hadden nooit durven dromen dat onze club zo lang zou blijven bestaan."

Iets meer dan 30 jaar geleden startten de Christelijke Middenstands- en Burgervrouwen (CMBV, dat tegenwoordig Markant heet) een nieuw vormingsinitiatief dat de naam CMBV-Invest kreeg. De beweging noteerde een groeiende vraag van vrouwen om de kans te krijgen zich bij te scholen op vlak van kennis over geldzaken en financiën. Eerder beheerden de mannen het geld, maar halfweg de jaren 80 had in 60 procent van de gezinnen de vrouw de portefeuille op zak. "De vrouw wilde haar verantwoordelijkheid nemen door het gezinsbudget te beheren en zag het als haar taak dit persoonlijk bedrijfje financieel te runnen", v...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!