Rubriek Economie

Installatieschip klaar voor transport onderdelen windmolenpark Rentel vanuit Oostende

02/05/18 om 16:38 - Bijgewerkt om 16:37

Dinsdag liep het Installatieschip Sea Installer de haven van Oostende binnen om de onderdelen naar het windmolenpark Rentel te transporteren voor installatie ter plaatse.

Installatieschip klaar voor transport onderdelen windmolenpark Rentel vanuit Oostende

Per afvaart worden 2 torens van 87 m in vertikale stand, 2 gondels van elk 400 ton en 6 wieken 75 m lang met het schip getransporteerd. In totaal worden 42 turbines van elk 7 MW geïnstalleerd wat betekent dat er 21 reizen vanuit Haven Oostende naar het Rentel-windpark en terug voorzien zijn. De gemiddelde doorlooptijd van 1 reis is ongeveer 4 dagen. De bouw van het Rentel-windpark ging in Haven Oostende van start half februari nadat de eerste onderdelen toekwamen op de REBO offshore wind terminal.

Op 23 maart werd het zwaarste onderdeel van de Siemens 7 MW turbine, de gondel (20 m lang, 9 m breed, 7 m diep, 400 ton), via roll-on-roll-off (roro) gelost op de kade. Ondertussen werden de drie verschillende torenelementen op elkaar gemonteerd tot een totale hoogte van 87 meter.

(ML)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!