Installatie looft Vlaamse entrepreneurs

© TVK
Redactie KW

Op de Veemarkt in Kortrijk is een bijzondere installatie te zien. Het is een rondreizende tentoonstelling die lokaal ondernemerstalent in de kijker zet.

‘Ondernemers ondernemen voor iedereen’. Dat is de slogan van een grootschalige en meerjarige imagocampagne die het Agentschap Innoveren en Ondernemen heeft opgezet om het imago van ondernemers te verbeteren. Want er is werk aan de winkel, amper de helft van de Vlamingen heeft een positief beeld over ondernemers.

Het eerste wapenfeit van de campagne is de reizende installatie ‘De Vlaamse Ondernemers Roadshow’ die in negen Vlaamse centrumsteden plaatselijke ondernemers in de kijker zet. Ondernemers hebben niet enkel een economische impact op de maatschappij, naast het creëren van waarde en jobs, brengen ze mensen samen en maken ze producten en diensten die ons allemaal het leven gemakkelijker maken. Hoewel ze heel wat geven, scoort hun imago ondermaats in vergelijking met onze omliggende landen. Dat bleek uit een studie van Vlerick.

Op de installatie worden er 90 portretten getoond van plaatselijke ondernemers en hun zaak. In elke stad worden de plaatselijke gezichten extra uitgelicht. Voor Kortrijk zijn dat Mister Tody (ecologisch speelgoed uit karton), Vanhalst (familiebedrijf in interieuraccessoires, geboortegeschenkjes…) en Ark Shelter (huizen met lage impact op het milieu).

Afhankelijk van het perspectief waaruit je de installatie bekijkt, verandert niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk je kijk op ondernemen. Zowel grote als kleinere ambachtelijke entrepreneurs komen aan bod. Op woensdag en zaterdag wordt er per stad een wedstrijd georganiseerd. De antwoorden zijn te vinden op de installatie en wie ze raadt, mag een prijs in ontvangst nemen, gemaakt door de ondernemers. De installatie is sfeervol verlicht in het donker zodat je ze dag en nacht kunt bewonderen. Nog tot 23 februari in Kortrijk. (VVRK)

Info: www.ondernemersvooriedereen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier