Rubriek Economie

Industrie wil aan de slag met zeewier, onder meer toepassingen in productie... van jenever en bier

23/02/17 om 19:54 - Bijgewerkt op 24/02/17 om 11:49

In het Huis van de Voeding in Roeselare werd SeaConomy boven de doopvont gehouden. POM West-Vlaanderen en (West-) Vlaamse bedrijven willen de lokale kweek, verwerking en promotie van zeewier ontplooien.

Industrie wil aan de slag met zeewier, onder meer toepassingen in productie... van jenever en bier

Bavo De Boever (Ardo) en Donald Deschagt (Le Homard et La Moule) aan de slag met zeewier. © SB

In de Noordzee komen een 80-tal verschillende soorten zeewier voor. Een consortium van POM West-Vlaanderen en (West-) Vlaamse bedrijven wil de lokale kweek, verwerking en promotie van zeewier via een korte keten ontplooien. Ze willen dit doen door de economische haalbaarheid van de lokale kweek te bekijken, door de duurzaamheid van het kweken te bepalen en door de belangrijkste moeilijkheden met betrekking tot draagvlak en regelgeving aan te kaarten. Op de studienamiddag in Roeselare wisselden academici, politici, horecamensen en andere ondernemers van gedachten. Een receptie van zeewierhapjes, dat verzorgd werd door hotelschool Ter Groene Poorte sloot dit event af.

(PS - Foto SB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!