Rubriek Economie

In Roeselare bouwt men de serre van de toekomst met 300.000 tomatenplanten

09/11/18 om 07:15 - Bijgewerkt op 08/11/18 om 10:46

Op de imposante glastuinbouwzone langs de Rijksweg, rechtover REO Veiling, schiet het eerste serrecomplex als een paddenstoel uit de grond. Het Ardooise tomatenbedrijf Tomco wil er tegen juni 2019 volledig operationeel zijn. "Deze locatie is een unieke kans om in eigen regio onze toekomst te verzekeren", zegt zaakvoerder Luc Coghe.

De realisatie van de glastuinbouwzone langs de Rijksweg en de Oostnieuwkerksesteenweg in Roeselare is een ambitieus project. In totaal is een dertig hectare groot terrein voorzien, waar twee nieuwe serrecomplexen van telkens tien hectare opgetrokken zullen worden. Het project is een samenwerking tussen de stad Roeselare, de West-Vlaamse Intercommunale, afvalintercommunale MIROM en REO Veiling. Het doel is duidelijk, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V). "We willen Roeselare op lange termijn uitbouwen tot dé foodvalley van Vlaanderen en ons imago als tuinbouwregio bij uitstek versterken."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!