Huwelijkskledij palmt voormalig restaurant in Bissegem in

Dianna Lambrechts (zittend vooraan rechts) en Peter Coppens (achteraan) gaven het herenhuis in de Meensesteenweg waar vroeger restaurant David Selen gevestigd was, een complete make-overrit vooraan rechts. Links zien we Conny Six die in de winkel zal staan en achteraan staat Peter Coppens in het vernieuwde interieur. (foto EDB)
Redactie KW

Het vroegere pand van restaurant David Selen in de Meensesteenweg kreeg een make-over met veel licht en werd een zaak van bruids-, suite- en casual kledij: Dianna David.

Dianna Lambrechts en Peter Coppens wonen in Meise en runnen er al 36 jaar hun zaak in bruids-, suite- en casual kledij. “We droomden er al een tijdje van om uit te breiden en aangezien we al een mooi cliënteel uit West-Vlaanderen hebben, was het herenhuis in Bissegem, met parkeerplaatsen naast het gebouw, ideaal gelegen.”

In enkele maanden tijd werd alles in lichte kleuren gezet en stijlvol ingericht. “Het is als het ware een kopie van ons huis in Meise.”

Op maat

Bij Dianna David wordt alles zelf ontworpen. “We werken altijd op maat van de klanten”, vertelt Dianna. “De klanten zijn tot niets verbonden, en dat geeft hen een rustgevend gevoel. In een winkel met pasklare modellen moet er verkocht worden wat er voorradig is. Hier zijn er professionele foto’s met basismodellen van waaruit we kunnen vertrekken en is er heel veel keuze tussen verschillende stoffen.”

“Je koopt nooit een kleedje dat iemand anders al paste”

Dianna vindt het belangrijk om uitsluitend met Europese materialen te werken. “We werken niet met stoffen uit lageloonlanden, waar geprofiteerd wordt van de mensen maar kiezen voor Fair Trade. Onze pasmodellen in verschillende maten worden niet verkocht. Je koopt nooit een kleedje dat iemand anders al paste.”

De patronen worden gemaakt op pc en doorgestuurd naar de machine die knipt. Dit alles gebeurt in Meise, waar de stukken van de winkel in Meise ook afgewerkt worden. We hadden ook al een atelier in Wevelgem en dat verhuist deze week naar Bissegem. Daar worden ook stukken gemaakt en afgewerkt.”

Geen merken

Dianna leidde enkele mensen in Meise op om haar daar enkele dagen per week te vervangen. Dianna leidt de zaak, doet het ontwerp, neemt maten en laat klanten passen.

Voorlopig zal ze zelf drie dagen per week in de zaak in Bissegem zijn. Conny Six uit Wevelgem, die al in het atelier in Wevelgem werkte, zal de klanten ontvangen in Bissegem.

Dianna volgde geen mode-opleiding maar studeerde boekhouden. “Mijn vader zei me ‘Als je goede smaak hebt, interesse hebt in de mode en creatief bent, dan zal dit wel lukken, maar boekhouden moet je leren’.” Dianna leerde ontwerpen en maten nemen van een oudere dame. Nu is ze zelf haar kennis aan het doorgeven.

Bij Dianna David vind je geen merken. “Dianna David is ons eigen merk. Aangezien wij zelf de producent zijn, zijn wij goedkoper dan een gewone merkwinkel. Voor een bruidskleed variëren de prijzen tussen de 850 en de 3.000 euro.”

“Voor casual kledij en suitekledij kan je al een kleedje kopen vanaf 300 euro.” Bij Dianna David kan je ook aangepaste accessoires, hoeden en schoenen verkrijgen. (Els Deleu)

Info: Dianna David, Meensesteenweg 199 in Bissegem, 056 19 70 10.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier