Rubriek Economie

Brugse Korrekelder zoekt nieuwe invulling

Brugse Korrekelder zoekt nieuwe invulling

Brugge Komt er opnieuw leven in de ooit roemrijke Korrekelder op het Kraanplein? Alvast wel als het ligt aan eigenaar Jan Simoens, ook bekend als uitbater van het bekende hotel Pannenhuis. "Onze familie, met vooral mijn moeder aan het roer, runde hier een succesvol theater met mooie bar en expositieruimte van halfweg de jaren 60 tot aan het jaar 2000 ongeveer. Sinds het faillissement van de laatste horecazaak hier staat het pand leeg. Hoog tijd om ook de Korrekelder nieuw leven in te blazen, nu het Kraanplein weer lijkt te gaan opleven", zegt Jan Simoens.

Concurrentie voor Mister Spaghetti: Bavet komt naar Brugge

Concurrentie voor Mister Spaghetti: Bavet komt naar Brugge

Brugge In april opent spaghettiketen Bavet een eerste vestiging op het Simon Stevinplein. De keten waar je een bavet moet dragen tijdens het eten van je 'mouse,' 'dog' of 'horse spaghetti' wordt op die manier een concurrent voor Mister Spaghetti dat in 2017 naar Brugge kwam.

Nieuwe uitbater voor 't Zwart Huis in Brugge

Nieuwe uitbater voor 't Zwart Huis in Brugge

Brugge Na bijna 40 jaar in de horeca gewerkt te hebben, houdt Yannic Van Meckeren ermee op. De nieuwe uitbater van 't Zwart Huis is Fatih Yilan, roepnaam Jakob. Deze Nederlander met Turkse roots baat sinds maart vorig jaar het belendende Hotel Cavalier uit. Yilan wil door deals te sluiten met de plaatselijke sterrenhotels de bezettingsgraad van 't Zwart Huis verder opdrijven.

Lokale brouwers stellen primeurbieren voor op Bierfestival en doen opmerkelijk oproep

Lokale brouwers stellen primeurbieren voor op Bierfestival en doen opmerkelijk oproep

Brugge Stefan Vankerkhoven - "Laat ons een Brugse biergilde oprichten, met deze bijeenkomst als officieus startschot", zegt Marc Vandepitte, voorzitter van de Brugse Autonome Bierproevers. Aan de vooravond van het Brugs Bierfestival kwam hij op onze redactie samen met zeven lokale brouwers evenveel primeurbieren voorstellen. Santé!

Bruggeling Jan Dedeyne bouwt 27Bflat uit tot jazzcafé en -club

Bruggeling Jan Dedeyne bouwt 27Bflat uit tot jazzcafé en -club

Brugge Sinds deze week kun je in de Sint-Jakobsstraat 15 aanbellen om binnen te gaan in 27 Bflat. Na drie jaar in de Katelijnestraat 27 een zaak uitgebaat te hebben, is zaakvoerder Jan Dedeyne verhuisd naar een nieuwe locatie. "Op een commerciëlere ligging wil ik 27 Bflat opwaarderen tot de jazzclub van Brugge door elke week twee optredens aan te bieden in de kelder van dit pand. Daarnaast komt er een serieuze opwaardering van de (wereld)keuken."

Brasserie Zonnebloem geeft kinderen eigen menukaart

Brasserie Zonnebloem geeft kinderen eigen menukaart

Oostkamp Brasserie Zonnebloem, rechtover de kerk in de Sint-Godelievestraat, 50 viert haar 15de verjaardag met een nieuw logo, een nieuwe website met een verbeterd online reservatiesysteem en een nieuwe menukaart. Men wil met een eigen kinderkaart voor de jongste bezoekers het eten van groenten stimuleren. Dat vraagt om een woordje uitleg.

Zaakvoerder Molenhuis in Brugge legt boeken neer

Zaakvoerder Molenhuis in Brugge legt boeken neer

Brugge Deze week heeft de handelsrechtbank het faillissement uitgesproken van het bekende café Molenhuis langs de Potterierei. Zaakvoerder Stéphane De Weerdt probeerde de voorbije weken zijn zaak nog te redden, maar ziet zich uiteindelijk verplicht de boeken neer te leggen.

'Paula Mostaert': eerste hotdogbar voor Brugge

'Paula Mostaert': eerste hotdogbar voor Brugge

Brugge In de Geldmuntsraat 9, op de plaats waar zich decennialang tea-room De Medici bevond, opent op vrijdag 7 december Paula Mostaert in een eigentijdser ogend pand. Zaakvoerders Bernard Degryse en Sarah Perquy willen Paula Mostaert tot de eerste succesvolle hotdogbar van Brugge uitbouwen.

Populairste bistro van Kortrijk is... 'rusthuisrefter'

Populairste bistro van Kortrijk is... 'rusthuisrefter'

Kortrijk video Kurt Vandemaele - "Deze plek is in geen tijd uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats van Kortrijk", zegt Karel Debaere, de voormalige baas van intercommunale Leiedal. We spreken hem in Buda Kitchen. Hij is vol lof over het restaurant van de Zorggroep H. Hart. "Een van de mooiste restaurants van de stad. Ik vind dat project ongelofelijk intelligent in mekaar gestoken."

Volksrestaurant Vork is een restaurant om te eten én te leren

Volksrestaurant Vork is een restaurant om te eten én te leren

Kortrijk Redactie KW - Opleidings- en volksrestaurant Vork hoort wellicht niet helemaal thuis in het rijtje van 'refters'. De prijzen zijn er dan wel democratisch, maar je hebt het gevoel op restaurant te zitten. Er zijn tafels voor grote groepen, maar evengoed gezellige tafeltjes voor twee. Bovendien is er bediening aan tafel. Er gaan eten zonder reservatie is haast niet meer mogelijk.

Uitbaters Noorderlicht starten 'Brasserie Flandrien' in Sint-Amandsstraat in Brugge

Uitbaters Noorderlicht starten 'Brasserie Flandrien' in Sint-Amandsstraat in Brugge

Brugge Johan Verstraeten en Michèle Van Vyve, de uitbaters van restaurant Noorderlicht in Hoeke, beginnen volgend jaar met een nieuwe brasserie in de Sint-Amandsstraat. De nieuwe zaak krijgt de naam 'Brasserie Flandrien' en komt op de locatie waar nu nog restaurant Carillon huist. "We zijn tevreden dat we nu in ons geliefde Brugge kunnen werken", klinkt het.

"Markt 22 in Ieper weer open in december"

"Markt 22 in Ieper weer open in december"

Ieper Pascal Roegiers en dochter Florence baten al zes jaar restaurant Het Moment uit in de Boterstraat en daar komt binnenkort nog een zaak bij. Ze zijn de nieuwe eigenaars van Markt 22 op de Grote Markt.

De Vuurmolen in Brugge krijgt nieuwe toekomst als... retrocafé (op zijn Amsterdams)

De Vuurmolen in Brugge krijgt nieuwe toekomst als... retrocafé (op zijn Amsterdams)

Brugge Redactie KW - Tegen volgende zomer bruist het opnieuw van leven in het pand waar tot voor twee jaar het legendarische café De Vuurmolen huisde. Liesbeth De Reyghere, uitbaatster van Cambrinus, zal er samen met haar kinderen een bruine kroeg openen met veel aandacht voor het Vlaamse en Nederlandse levenslied. "Ik wil de sfeer van de Amsterdamse Jordaan naar Brugge brengen", zegt Liesbeth.

Brugse ijsventers doen gouden zaken

Brugse ijsventers doen gouden zaken

Brugge De recente regenbuien en wat frissere temperaturen zijn voor veel Bruggelingen welgekomen, maar voor de ijsverkopers mag het tropische weer van de voorbije weken terugkomen. "Dit is de beste zomer in de 24 jaar dat we hier ijs verkopen", klinkt het bij Da Vinci. Concurrent Oyya spreekt van een stijging van meer dan 40 procent in vergelijking met vorig jaar.

Brugse telers en producenten maken de 'Bombé Burger'

Brugse telers en producenten maken de 'Bombé Burger'

Brugge Diya Janssens, bekend van de Indische kookworkshops Kookindi, presenteert op het foodfestival (H)eerlijk Brugge op 27 mei in het Astridpark een hamburger met Indische toets. Daar werkten heel wat lokale producenten en telers aan mee.

Jonge Bruggelingen openen pop-up Het Hoofdkwartier

Jonge Bruggelingen openen pop-up Het Hoofdkwartier

Brugge Bruggelingen Nick Spanhove, Cibe Vandewalle en Bram Loosveldt legden hun creativiteit en energie samen en openden Het Hoofdkwartier. Deze pop-up locatie aan de Noorweegse Kaai omvat, naast een kaaswinkel ook een bar, een restaurant, een evenementenlocatie en een zogenaamde 'buurderij'.