Hoppie en Femke aan het roer van café Plectrum in Izegem

Hein 'Hoppie' Dekiere en Femke Debels aan café Plectrum. (Foto Frank) © (Foto Frank)
Philippe Verhaest

Vrijdag 8 juni start Femke Debels (48) als het nieuwe gezicht van café Plectrum op de Grote Markt. Ze deed de laatste jaren bakken horeca-ervaring op en was lange tijd aan de slag in café De Playa, maar kiest nu voor een nieuwe uitdaging.

Femke neemt de dagelijkse leiding in handen, Hein ‘Hoppie’ Dekiere (51) heeft de zaak overgenomen. “Ik was al langer op zoek naar een tweede horecazaak in Izegem”, legt hij uit. “En toen café Plectrum over te nemen was, heb ik niet lang getwijfeld. Het café paalt immers aan mijn ‘t 25ste Uur en heeft een uitstekende reputatie.”

Aan Plectrum willen Hein en Femke nagenoeg niks veranderen. “We behouden de sfeer en geest van de zaak. Plectrum blijft een eerder bruine kroeg met de betere rockplaat, waar jong en minder jong elkaar in een rustige omgeving kunnen ontmoeten. Het wordt zeker geen tweede Hoppies”, knipoogt hij. Café Plectrum blijft tot na Izegem-kermis elke dag vanaf 11 uur open. Op zaterdag is dat vanaf 9 uur. “Daarna wordt maandag de sluitingsdag.” Vrijdag 8 juni wordt Femke officieel als nieuwe uitbater onthaald. “Die avond is ‘t 25ste Uur gesloten, zodat ik ook zelf aanwezig kan zijn bij de opening.” (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier