Hip kindermeubilair van Kortrijkse makelij: Sylke en Sandy starten timmer ateljé

Sylke Vandercruysse lanceert timmer ateljé. (Foto AXV)
Redactie KW

Sylke Vandercruysse en Sandy De Keyser lanceren in september ‘timmer ateljé’. Dat is een nieuw merk hippe kindermeubeltjes. “Afwerking en kwaliteit zijn enorm belangrijk”, zegt het Kortrijkse koppel.

Sinds maart zijn Sylke Vandercruysse (30) en Sandy De Keyser (35) uit Kortrijk druk in de weer met timmer ateljé. “We werken allebei voltijds ikzelf bij Vives, terwijl mijn man zelfstandig ontwerper is maar we keken al een tijdje om ook samen iets te doen”, aldus Sylke, die van Ieper afkomstig is. “Op een bepaald moment kreeg Sandy de vraag van kinderwinkel Kabine uit Koksijde om het interieur uit te voeren. Daaruit is timmer ateljé gegroeid.”

“Ik heb Sandy wel moeten overtuigen, want hij werkt voor zijn vader die in Diksmuide een maatwerkbedrijf heeft. Maar toen ik hem zei dat hij enkel de meubeltjes moest maken en ik al de rest zou doen, was het oké. (lachje) Onze tweeling Emile en Louis (5) is eveneens superenthousiast.”

De meubeltjes uit multiplex hebben vooral een opbergfunctie. “We hebben kastjes, kubussen en speelgoedboxen”, vervolgt Sylke. “En pegboards (ophangsysteem, red.). Maar we hebben ook oog voor de spelende kleuter, daarom bieden we krukjes met een tafel en een bureautje aan. Alles is te verkrijgen in drie pastelkleuren. Op termijn willen we in Diksmuide andere meubeltjes in multiplex op aanvraag maken en ook alle kleuren aanbieden.”

kwaliteit

Timmer ateljé timmer is Zweeds voor hout en ateljé verwijst naar het feit dat de meubelen zelf gemaakt worden is intussen gelanceerd op Facebook en Instagram. “De reacties zijn positief”, aldus nog Sylke. “Met Kabine in Koksijde hebben we bovendien een goede ambassadeur. Intussen hadden we trouwens al contact met een winkel in Brugge die ook geïnteresseerd is. Het gaat dus snel.”

“Eind september willen we onze webshop lanceren. Wie de grote items zoals de kasten wil zien en voelen, zal terechtkunnen in bijvoorbeeld Kabine”, besluit Sylke, die de veelzijdigheid van de meubels nog benadrukt. “We hechten veel belang aan de kwaliteit en de afwerking. Kindermeubels moeten tegen een stootje kunnen. Ze zijn ook zo ontworpen dat ze perfect in de woonkamer kunnen staan.” (Axel Vandenheede)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier