Rubriek Economie

Hertog Jan sluit, pand wordt verkocht

19/01/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 18/01/18 om 14:43

Hertog Jan, het driesterrenrestaurant van topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens in Zedelgem, sluit op 22 december de deuren. Het door hen zelf gecommuniceerde bericht joeg toch wel een schokgolf door de culinaire wereld. "We zitten niet in slechte financiële papieren en we zijn helemaal niet in ruzie. We gaan ook helemaal niet stoppen met gastronomie, maar willen terug de vrijheid om nieuwe dromen na te jagen", zegt Joachim Boudens.

Na de eerdere stopzetting van driesterrenrestaurant De Karmeliet verliest de Brugse regio straks opnieuw drie sterren. Hertog Jan in Zedelgem sluit op 22 december de deuren. "Er doen allerlei geruchten de ronde waar helemaal niets van klopt", stelt sommelier Joachim Boudens duidelijk. "We zitten niet in slechte financiële papieren en Gert en ik zijn niet in ruzie. Het idee om te stoppen met Hertog Jan begon zo'n anderhalf jaar geleden te rijpen en een jaar geleden hakten we de knoop door. We moesten voorzichtig zijn in de communicatie hierover. We hebben een erg ruim klantenbestand, zijn een sterk merk en stellen ook heel wat personeelsleden te werk", klinkt het.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!