Health Mate opent nieuwe vestiging in de Stationsstraat in Oostkamp

Corinne Debbaut en Dirk Coucke samen met de zeven jaar oude Maltezer Mudje die als 'mascotte' van de zaak ook vaak samen met Corinne de infraroodsauna induikt. © PH
Redactie KW

Corinne Debbaut en Dirk Coucke openden een nieuw filiaal van Health Mate in de Stationsstraat. Beiden geloven rotsvast in de therapeutische werking van infraroodsauna en willen dat ook doorgeven aan de klanten aan wie ze de cabines willen verkopen. Zelfs popster Lady Gaga zou een hevige fan zijn van dit systeem.

In 2009 besloten Corinne en Dirk om op zoek te gaan naar een infraroodsauna-cabine met als doel de gewrichts- en spierpijen sterk te verlichten, de algemene conditie en weerstandsvermogen te verhogen. Kortom, het leven aangenamer te maken. Snel kon Dirk de link leggen tussen een goedkope, gewone infraroodwarmte-cabine en een therapeutische infraroodsauna-cabines en koos zonder twijfelen voor Health Mate Infraroodsauna.

Corinne lijdt namelijk aan fibromyalgie. Na één jaar de Health Mate cabine drie à vier keer per week te gebruiken, verbeterde de gezondheid van Corinne zienderogen en verminderde de pijnen aanzienlijk. Door deze opvallende verbetering besloot Dirk, die vanaf het begin geen 100%, maar 200% geloofde in de therapeutische werking van de infraroodsauna van Health Mate, dit product te vermarkten.

Corinne werkte toen als hygiëne-inspectrice bij Sodexo, maar Dirk wou en zou Corinne Health Mate infraroodsauna-cabines doen verkopen. In 2010 werd de garage in de Kaleshoekstraat in Ruddervoorde omgetoverd tot een showroom en werd DC Infrarood opgericht. Het aantal verkochte cabines in het eerste jaar was vijfvoudig van wat in feite hun doelstelling was. De trein was vertrokken. Nu Corinne op eigen benen stond, was ze niet meer te stoppen. Haar eigen ervaring, haar deskundige uitleg en luisterend oor waren bijkomende troeven.

Dirk bleef maar denken en zag duidelijk toekomst in Health Mate en zou DC Beroepsmode afbouwen en DC Infrarood verder opbouwen. Samen besloten ze een tweede showroom op te starten in Gentbrugge, daarna volgde Diksmuide en drie jaar later is nu Oostkamp aan de beurt. Dirk is ondertussen 65 jaar en Corinne is er 60, maar ze weten nog altijd niet van ophouden.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier