Rubriek Economie

Haven Zeebrugge en bedrijven investeren in onderzoek kustwaterbouw

23/02/19 om 08:52 - Bijgewerkt om 08:58

De haven van Zeebrugge en vijf bedrijven leveren financiële steun aan een nieuwe leerstoel kustwaterbouw en grondmechanica aan de Brugse campus van de KU Leuven.

Haven Zeebrugge en bedrijven investeren in onderzoek kustwaterbouw

© gf

De haven van Zeebrugge (MBZ), baggerbedrijven Jan De Nul Group en Deme Group, studiebureau Tractebel en aannemersbedrijven Artes en BESIX sloegen de handen in elkaar om een leerstoel te financieren voor de onderzoeksgroep Kustwaterbouw en grondmechanica. Er is een overeenkomst voor drie jaar voor die onderzoeksgroep met het doel ingenieurs warm te maken voor kust- en waterbouw.

Uniek is het grote aantal partners dat samen investeert om de leerstoel te realiseren. Dit illustreert de ambitie om de aantrekkelijkheid van de sector als werkplek, maar ook als studie- en onderzoeksobject te verhogen. "Door als cluster te participeren in een leerstoel van KU Leuven Campus Brugge, kunnen wij als haven van Zeebrugge samen met de private partners enerzijds naambekendheid verwerven bij de studenten, maar vooral hun interesse wekken voor specifieke thema's in de kustwaterbouw", duidt gedelegeerd bestuurder van de haven van Zeebrugge Joachim Coens. "

Ook op het gebied van onderzoek verwacht ik een boost in maatschappelijk en industrieel relevante projecten om de uitdagingen van morgen aan te gaan: klimaatverandering, kustbescherming, offshore energie, havenontwikkeling", vult professor Pieter Rauwoens van de leerstoel aan. (Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!