Rubriek Economie

Haven van Zeebrugge ontvangt straks grootste schip ooit

05/01/18 om 15:40 - Bijgewerkt om 15:39

Als alles goed gaat, mag de haven van Zeebrugge op 20 maart de containerreus Antoine de Saint-Exupery van reder CMA CGM verwachten.

Haven van Zeebrugge ontvangt straks grootste schip ooit

Het schip heeft een laadcapaciteit van 20.776 containers. © GF

Het nieuwe schip is opgenomen in de Frans-Aziatische lijn (FAL1) waardoor het nieuwe vlaggenschip van de reder ook Zeebrugge zal aandoen. Dat is te zien op het vaarschema van FAL1.

Het wordt het grootste schip dat de haven ooit heeft ontvangen. Het schip is ongeveer 400 meter lang en heeft een laadcapaciteit van 20.776 containers. Antoine de Saint-Exupery moet de Magellan vervangen die een capaciteit heeft van 13.830 containers. Het is tevens het eerste schip van CMA CGM dat maar dan 20.000 containers kan vervoeren. De reder bestelde er meteen vier bij Hanjin Heavy Industries. In september vorig jaar besteldde de reder nog eens negen schepen met een laadcapaciteit van meer dan 22.000 containers.

Begin februari zal in het Zuid-Koreaanse Busan het schip voor het eerste geladen worden en vertrekt het voor een zogenaamde "maidentrip". 43 dagen later zal het dan aanmeren in Zeebrugge. Het wordt mogelijk de enige komst naar Zeebrugge want de lijndienst wordt binnenkort herschikt.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!