Rubriek Economie

Handelaars Lippenslaan in Knokke-Heist trakteren wegenwerkers

29/05/18 om 19:33 - Bijgewerkt om 19:32

De handelaars van de Knokse Lippenslaan trakteerden de wegenwerkers die hun winkelstraat in vier weken tijd een nieuw aanzicht gaven op bier, wijn en hapjes.

Handelaars Lippenslaan in Knokke-Heist trakteren wegenwerkers

"Werken in een winkelstraat betekenen niet altijd kommer en kwel. Als het goed is moet je het ook durven zeggen", vertelt Dirk Overstraete namens het handelaarsverbond.

"Toen men ons vertelde dat het wegdek van de Lippenslaan zou vernieuwd worden, vreesden we het ergste. We dachten dat onze handelszaken voor langere tijd niet bereikbaar zouden zijn. De handelaars hadden beloofd te trakteren werd als de werken volgens schema werden afgewerkt.

De Lippenslaan is verdeeld over vier zones. De afspraak was dat men maximum vijf dagen per zone zou werken aan een nieuwe asfaltlaag en dat de Lippenslaan in de weekends bereikbaar zou zijn. De aannemer en zijn ploeg klaarden het huzarenstukje om binnen de gestelde termijn het beton af te schrapen, de waterafvoer aan te passen en een nieuwe toplaag te leggen.

Elke dinsdag hield men bovendien een werfvergadering waarbij er naar de noden van de handelaars werd geluisterd.

(DM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!