Grotere Lidl officieel geopend aan De Rampe in Oostkamp

Regiomanager Pieter-Paul Coucke en filiaalmanager Isabelle Traen staan garant voor de goede werking in de nieuwe Lidl-winkel.
Redactie KW

Ter hoogte van ‘De Rampe’ in de Gaston Roelandtstraat werd woensdag een nieuwe Lidl-winkel geopend. De vestiging beantwoordt aan het nieuwste concept van de winkelketen.

Met 1.395 m² is de handelszaak veel groter dan de filialen in Sint-Michiels en Oostkamp, die een dag eerder onherroepelijk de deuren sloten. Enkele maanden geleden onderging de winkel aan de oprit van de autosnelweg in Beernem hetzelfde lot. Alle werknemers mochten echter overkomen naar de nieuwe winkel. “Er zijn geen arbeidskrachten verloren gegaan”, vertelt regiomanager Pieter-Paul Coucke.

“De winkelinrichting biedt door zijn bredere gangen veel meer comfort aan de klanten. Meer licht en ruimte valt het meeste op. De indeling van de winkel is veel efficiënter geworden, zodat we de koelkasten sneller kunnen bevoorraden en op die manier onze producten zo vers mogelijk kunnen aanbieden.”

Duurzaam visassortiment

Filiaalmanager Isabelle Traen kan dat alleen maar beamen. “Zo’n volledig nieuw gebouw, dat doet mij natuurlijk iets. Ik ben echt tevreden en trots”, vertelt ze. “Ik zie het helemaal zitten. Eerder was ik 11 jaar verantwoordelijke in het filiaal in Oostkamp. Deze winkel is heel goed bereikbaar en heeft een ruime parking. Onze afdeling met verse groenten en fruit springt er echt uit. We vinden dit heel belangrijk. Daarnaast hebben we een duurzaam visassortiment. De meeste soorten dragen dan ook het ASC- of MSC-keurmerk. Je vindt er ook heel wat Belgisch rundsvlees en seizoensgebonden schotels. Nog één van onze paradepaardjes is onze afdeling met dagverse bakkerijproducten waar meermaals per dag knapperige koffiekoeken en pistolets worden afgebakken.”

Op de openingsdag werden veel klanten naar de winkel gezogen om de vernieuwing met eigen ogen te kunnen zien. Dat zorgde voor nogal wat drukte op de parking. Tijdens de week is de winkel elke dag open van 8.30 tot 20 uur en op zaterdag tot 19 uur.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier