Rubriek Economie

Grote ongerustheid bij personeel Carrefour Sint-Kruis: "Iedereen wacht met bang hart af"

26/01/18 om 08:12 - Bijgewerkt om 09:28

Er heerst grote onzekerheid bij het personeel van Carrefour in Sint-Kruis. Door een herstructurering dreigt de huidige Hypermarkt te veranderen in een Carrefour Market. Concreet zou daardoor de volledige non-food verdwijnen. De 85 personeelsleden vrezen het ergste, maar gingen vandaag gewoon aan het werk.

Voor de tweede keer op enkele jaren tijd hangen er donkere wolken boven de vestiging van Carrefour in Sint-Kruis. In 2010 kon een volledige sluiting pas op het nippertje vermeden worden. De jaren nadien was er opnieuw hoop door een grondige renovatie van de winkel. Gisteren kreeg het personeel echter een zware slag te verwerken: door hervormingen wordt de huidige Hypermarkt, als de plannen doorgaan, omgevormd tot een Carrefour Market. De afdeling non-food zou daarbij bijna volledig verdwijnen. "Een beslissing die hard is aangekomen bij het personeel", zegt Tristan Cools.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!