Groep ‘Mare Tours’ is failliet, maar Brugse uitbaters reisbureau geven niet op

Het reisbureau in de Gistelsesteenweg in Sint-Andries. © Davy Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Mare Tours, een groep van reisagentschappen met ook een vestiging in Sint-Andries, is failliet. De zelfstandige uitbaters van de ‘Mare Tours’-vestiging langs de Gistelsesteenweg geven echter niet zomaar op.

“Toen we zeven jaar geleden ons vertrouwen schonken aan de naam en organisatie Mare Tours en dus aansloten bij de groep, bestond onze zaak al 13 jaar”,zeggen de uitbaters. “Mare Tours is nu wel failliet, maar wij willen niet dat al onze ervaring, investering en werk hierdoor teniet gaat. We zijn dan ook samen met onze advocaat aan het bekijken hoe we in de toekomst voort een reisbureau kunnen uitbaten onder een andere naam en wellicht op een andere locatie. Dit is tenslotte onze roeping, onze passie en ons leven.”

Klanten die een reis geboekt hebben bij de Brugse vestiging, zouden hun reis niet in het water mogen zien vallen en dus hun geld niet mogen kwijt zijn. Mare Tours heeft de klanten hieromtrent gewezen naar de tussenkomst van het Garantiefonds. De voorbije dagen hebben we al de klanten die een reis hadden geboekt, opgebeld om hen hierover te informeren. Om mensen met vragen nog te kunnen helpen, hebben we zelf aan de contactpersoon van Mare Tours toestemming gevraagd en gekregen om ons kantoor voorlopig ook open te houden.”

(TV-foto Davy Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier