Genomineerden voor eerste Oostende Awards zijn bekend

Redactie KW

Maandagochtend maakte het comité van de vzw Oostende Awards in hotel Andromeda de genomineerden voor de eerste Oostende Awards bekend.

Er worden in totaal in acht categorieën awards uitgereikt aan personen en bedrijven die Oostende in 2017 in de kijker hebben geplaatst, aangevuld met de eerste Lifetime Achievement Award die naar Frans Hoorelbeke van Daikin Europe gaat. De winnaars mogen hun prijs komen afhalen op maandagavond 26 maart in het casino Kursaal, tijdens een avond vol lekker eten, drank en muzikaal vertier.

In de categorie ‘Beleving’ werden genomineerd: Xpresso Yourself, BOLTS skateshop, #Ginoboutique, Ferm Homme en Pied de Poule.

In de categorie ‘Meest innovatieve horecazaak’: Histoire d’O, VINES wine bar – wine shop, Mommy’s Bastards, Sanseveria Bagelsalon en Hotel Botteltje.

In de categorie ‘Award voor Starter’: Streekproducten Deschildre (Karel Deschildre), Hangtime (Anne-Mie en Griet Strubbe), Moose (Saskia Defever), Freya Products (David Lebbe en Nicholas Vandermarliere), Lunettes Mobilette (Rodi Kreimech) en Flightwatch (Francesca Braet en Nathalie Desimpel).

In de categorie ‘Award Renovatie’: Versluys Groep, Design Oostende, Architectenbureau Felix en Partners, Villa La Tourelle en Vayamundo Oostende.

In de categorie ‘Nieuwbouw’: Rentel, Atelier Vierkant, LDW, Koninklijk Atheneum Pegasus Stene, Keurslager Tavernier en KV Oostende.

Elke laureaat werd geselecteerd uit een driehonderdtal ingestuurde nominaties door een onafhankelijke jury, voorgezeten door iemand uit de organisatie. Ook de uiteindelijke winnaar zal worden aangeduid door deze externe jury.

Voor de twee awards ‘Bedrijf van het Jaar’ en ‘Persoonlijkheid van het Jaar’ kan de avond zelf nog gestemd worden. Voor ‘Bedrijf van het Jaar’ zijn genomineerd: De Oesterbank, QBMT (Zora Bots), Metagneics, Egis en Atelier Vierkant.

Voor ‘Persoonlijkheid van het Jaar’ zijn dat: Sandra Bekkari, Vzw Klein Verhaal en de Proper Strand Lopers.

Ook ‘De Gouden Zandkorrel’, de award die Horeca Middenkust traditioneel uitreikt aan een persoon of bedrijf die een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd aan het het toerisme in Oostende, wordt tijdens de Oostende Awards uitgereikt.

De presentatie van de avond is in handen van Katja Retsin en Rik Verheye, de award is ontworpen door kunstenaar Jan Schouteet. De avond begint met een uitgebreide receptie, gevolgd door walking en sitting dinner en de award show met live muziek en afterparty. Een all-in ticket kost 125 euro per persoon, all-inclusive tot drie uur ‘s nachts.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier