Genomineerden voor allereerste Awards Unizo Leiekracht zijn bekend

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Unizo Leiekracht Harelbeke stelde de 9 genomineerden voor die kandidaat zijn voor de allereerste Unizo Leiekracht Awards. Er zijn drie categorieën: ‘Strafste handelaar 2018’, ‘Meest gedreven starter 2018’ en ‘Markantste ondernemer 2018’.

Unizo Leiekracht ging samen met het Handelscomité Harelbeke op zoek naar Harelbeekse topondernemers. “Mensen die wonen of werken in Harelbeke. Mensen met een missie, die een verhaal te vertellen hebben en die vooral ongelooflijk veel goesting hebben om te ondernemen”, duidt voorzitter Barbara Callewaert.

“We hebben tal van gerenommeerde, toonaangevende bedrijven die bij tijd in het spotlicht staan en gelauwerd worden. Maar Harelbeke is ook de thuishaven van tal van ongekende ondernemers, handelaars en starters die zich elke dag 100 procent inzetten om hun droom te verwezenlijken, elk met hun verhaal en hun besognes.” Om dit ondernemerschap nog meer kracht bij te zetten riep Unizo Leiekracht voor de allereerste keer de Unizo Leiekracht Awards in het leven.

In elke categorie selecteerde het bestuur van Unizo drie genomineerden. In de categorie Strafste handelaar zijn genomineerd: Coiffure Anne Van Damme uit Hulste voor een kapsalon als totaalbeleving van de klant, Karine Hamaekers van Karhajewels, die juwelen creëert in zilver en goud, en Guy Platteau van Perluso, een webshop gespecialiseerd in alcoholtesters.

In de categorie Meest gedreven starter zijn genomineerd: Giuseppe Riolo van Seppe’s Granola met artisanale zelfgemaakte granola, Brecht Kets van Play it Safe, een op games gebaseerd leerplatform over veiligheid en preventie en Sander Verthé van Verthé Interieurs & Inlijstatelier, dat kunstwerken exclusief inlijst en ophangsystemen ontwerpt.

In de categorie Markantste ondernemer zijn genomineerd:Frederick Flamée van Flamée en partners, ondernemerscoach in boekhouding en fiscaliteit, Xavier Dekeyster van DX-Solutions dat bedrijfsprocessen slim automatiseert, en Curd Velghe van Meat-Heat, een slagerij, restaurant, B&B in één concept. Een jury kiest voor elk van de categorieën de persoon die deze award het meest verdient. De jury bestaat uit Annick Callens, CEO van Energiebedrijf Callens, Ann Coussement, voorzitster van Regioraad Unizo Zuid-West-Vlaanderen en Gregory Van Wonterghem, zaakvoerder van Huis Van Wonterghem.

De winnaar in elke categorie wordt bekend gemaakt op 23 februari tijdens het eerste Gala van de Harelbeekse Ondernemer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier