Rubriek Economie

Geert Bourgeois steekt handen uit de mouwen in innovatief tuinbouwbedrijf

08/08/18 om 15:54 - Bijgewerkt om 15:52

Op uitnodiging van de Boerenbond was Vlaams minister-president Geert Bourgeois woensdag op stage in een West-Vlaams glastuinbouwbedrijf. Hij deed zelf enkele klusjes, zoals tomaten sorteren, en zag dat dit bedrijf, dankzij het gebruik van moderne technieken, niet te lijden had onder het watertekort. "Dit innovatief tuinbouwbedrijf is een voorloper op veel vlakken", besloot Geert Bourgeois.

Vlaams parlementslid Bart Dochy was de eerste politicus die deze zomer op stage ging bij een landbouwbedrijf. Alexander De Croo, Koen Geens en Zuhal Demir van de federale regering en Vlaamse ministers Joke Schauvliege, Philippe Muyters en Jo Vandeurzen beloven ook nog aan het werk te gaan als stagiair in de landbouw. Georges Van Keerberghen, ondervoorzitter van de Boerenbond, legt uit waarom al deze politici een uitnodiging tot stage in de bus kregen. "Politici nemen dikwijls beslissingen over landbouwd...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!