G-groepen Vaste Vuist Lauwe krijgen aangepast sportmateriaal

Redactie KW

Dankzij Ronde Tafel 24 Kortrijk krijgen de G-groepen aangepast sportmateriaal. Zo kunnen jongeren met een beperking op een ideale manier hun sport kunnen beoefenen.

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe vzw beschikt sedert 5 jaar over een afdeling G-Gym. G-Gym staat voor gymnastiek voor kinderen en jongeren met een verstandelijke, gedrags- en emotionele of licht motorisch beperking. De G-groep laat gymnasten die niet binnen de bestaande leeftijds-en niveaugroepen terecht kunnen toe om van hun favoriete sport te genieten.

“Sporten en snoezelen dankzij veilig materiaal”

Turnen is een veelzijdige sport die op alle niveaus kan beoefend worden. Daarom is gymnastiek bijzonder geschikt voor personen met een beperking. Sedert vorig seizoen is er ook een afdeling G-minivoetbal. De trainingen worden begeleid door ervaren en gemotiveerde lesgevers.

Voorzitter Dries Defossez: “Momenteel begeleiden we 40 jongeren met een beperking. En dat aantal zien we elk jaar toenemen. Ook deze jongeren vinden hun weg naar de sportclub. Voor deze specifieke doelgroep is er aangepast, veilig materiaal nodig. Bovendien moeten de jongeren zich maximaal kunnen ontplooien. Deze jongeren moeten er wekelijks kunnen snoezelen. Met behulp van specifiek sportmateriaal kunnen we dit gevoel creëren. Deze heel dankbare groep verdient eveneens onze aandacht.”

Nieuw: G-Roove & Move

Volgend seizoen start de club met een derde G-discipline, genaamd “G-Roove & Move”. Kinderen en volwassenen met een beperking die graag bewegen op muziek zijn welkom in de G-DANS-groepen van de sportgroep.

Op de dansvloer zal er bewogen worden op muziek aan de hand van bewegingspedagogiek, bobath-technieken, sensorische stimulatie en verschillende dansinvloeden. De 2 nieuwe G-dansgroepen zullen sporten op vrijdagavond (17u30-18u30 jongeren en 19u30-20u30 adolescenten en volwassenen).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier