Frituur Pitstop in Kortrijk zoekt nieuwe uitbater, al mag het niet de eerste de beste zijn

Dominic Creus en Natasha Windels in frituur Pitstop. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Dominic Creus (44) en zijn vrouw Natascha Windels (44), zaakvoerders van Frituur Pitstop in de Lange Steenstraat in Kortrijk beslisten vorige week om hun zaak over te laten. Niet omdat die niet goed draait, wel omdat ze meer tijd in elkaar en hun andere zaak willen investeren. Verschillende overnemers toonden al interesse.

Al drie jaar ondertussen staan Dominic uit Deerlijk en zijn vrouw 5 dagen op 7 in hun frituur. De rest van hun tijd gaat naar hun andere zaak, evenementenbureau ‘At Your Service’. Met personeel hebben ze zelden tot nooit gewerkt. “Goed personeel vinden is moeilijk. Bovendien sta ik op absolute correcte service. Zo had ik een jobstudent die wel eens kwam bijspringen. Hij moest hier in de straat een levering doen om 12 uur, maar stond al aan de deur om 11.55 uur, die klanten konden daar niet om lachen. Ik heb ze weken niet meer gezien. Daarom zijn we hier dus meer van het principe wat je zelf doet doe je beter”, lacht Dominic.

Hij en zijn vrouw stampten de zaak ook volledig zelf uit de grond. “Voor wij startten, zat hier een pittazaak, die was erg verlieslatend en onze boekhouder had dan ook zo zijn twijfels. Maar wij hebben het risico genomen en ik kan met trots zeggen dat wij nu een goed draaiende frituur uitbaten. We hebben het interieur compleet veranderd en stellen kwaliteit en vriendelijkheid voorop. We werken met authentieke, Belgische, verse frieten. Die worden ‘s nachts gesneden en dan de dag zelf nog vacuüm verpakt bij ons geleverd. Ze zijn 9 milimeter dik, zoals het hoort. Als het aan mij had gelegen hadden we ze zelfs met de hand gesneden, maar daar is hier geen plaats voor.”

Op het terras

Enige nadeel aan het pand lijkt inderdaad het gebrek aan zitplaatsen binnen te zijn. Maar ook daar heeft het koppel iets op gevonden. “We hebben de bovenverdieping ingericht en daar kan je nu comfortabel zitten. Al komen er bij ons heel veel studenten die winter of zomer op het terras zitten. Vorige week nog vroegen ze om een paar paraplu’s omdat het regende maar ze toch buiten wilden eten (lacht).”

De overname komt er dus niet door een gebrek aan klanten. “De laatste drie jaar ben ik naar geen enkel huwelijk, communiefeest of iets dergelijks geweest. Alles staat in het teken van onze klanten, een sociaal leven hebben we niet meer. Bovendien hebben we het gevoel dat we onze andere zaak verwaarlozen. Het is dus tijd om een beetje gas terug te nemen.”

Snelle overname

Maar Dominic en zijn vrouw willen niet zomaar iedereen in hun frituur. “Als ik had gewild had ik de dag dat we beslisten om de boel over te laten al een valies geld kunnen aanvaarden en mijn biezen kunnen pakken. Maar daar is het ons niet om te doen. We willen niet dat onze klanten, of de mensen in de buurt merken dat we weg zijn. Onze opvolgers moeten dus dezelfde kwaliteit en klantvriendelijkheid blijven leveren, anders doen we gewoon zelf verder”, vertelt hij beslist. “We willen hier nog met opgeheven hoofd door de straat kunnen lopen eens we de frituur overgelaten hebben.”

Wie interesse heeft en denkt aan de hoge standaarden van Dominic en zijn vrouw te kunnen voldoen, kan terecht bij Zakenkantoor Peter De Craene in Knokke of bij Immo Lefebvre – Escalona. Maar geïnteresseerden zullen zich wel moeten haasten. “Er is al een koppel uit Heule langs geweest met wie ik een samenwerking wel zag zitten”, besluit de uitbater. (AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier