ForFarmers versterkt positie in België door overname Voeders Algoet, personeel blijft

Redactie KW

Voeders Algoet uit Zulte verkoopt ongeveer 150.000 ton mengvoer aan varkenshouders en rundveehouders.

ForFarmers neemt Voeders Algoet over, een veevoederonderneming gevestigd in Zulte, dichtbij de huidige Belgische ForFarmers locaties. Daarmee versterkt ForFarmers haar positie als veevoeronderneming in België met haar aanbod van Total Feed-oplossingen. Voeders Algoet verkoopt ongeveer 150.000 ton mengvoer aan varkenshouders en rundveehouders. In het gebroken boekjaar (1 juli – 30 juni) 2016/2017 behaalde het bedrijf een omzet van circa ?40 miljoen en een bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (EBITDA) van ongeveer ?2 miljoen.

ForFarmers betaalt circa 7 keer de EBITDA van Voeders Algoet. Aangezien onder andere goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteiten vereist is, is het de verwachting dat afronding van de transactie in de tweede helft van 2018 zal plaatsvinden. De resultaten van Voeders Algoet zullen vanaf de sluitingsdatum worden geconsolideerd in de resultaten van ForFarmers.

De huidige directie en 22 medewerkers van Voeders Algoet vormen onderdeel van de transactie

De huidige directie en 22 medewerkers van Voeders Algoet vormen onderdeel van de transactie. Door de overname worden ook 12 bulkwagens verkregen. Hiermee start ForFarmers haar eigen transportactiviteiten in België. Voeders Algoet wordt geïntegreerd in ForFarmers België. De loonkweekactiviteiten van Voeders Algoet worden niet door ForFarmers overgenomen. Op termijn zal de voederproductie van Voeders Algoet waarschijnlijk worden verplaatst naar de huidige ForFarmers-fabrieken in Izegem en Ingelmunster.

Adrie van der Ven, COO en verantwoordelijk voor het cluster ForFarmers België/Duitsland en nieuwe regio’s: “Deze overname past in de consolidatie die nodig is voor een gezonde agrarische sector op lange-termijn in België. Het samenvoegen van de kennis van beide bedrijven om daarmee de klanten optimaal te ondersteunen in hun bedrijfsdoelstellingen staat voorop. De ervaring en de marktpositie van Voeders Algoet dragen bij aan een verdere versterking van onze Total Feed-aanpak in België. Bovendien wordt de nieuwe combinatie de op één na grootste voeronderneming in België.”

Steven en Olivier Algoet, de huidige eigenaren van Voeders Algoet, zien door deze transactie de mogelijkheid om het aanbod aan hun klanten verder uit te breiden: “ForFarmers en Voeders Algoet zijn ambitieus en richten zich op het aanbieden van kwaliteitsvoeders met bijbehorend professioneel advies. Focus is het rendement op het landbouwbedrijf te vergroten. Deze stap geeft onze klanten en onze medewerkers de mogelijkheid mee te groeien in de ambitie van ForFarmers.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier