Floralux krijgt er imposante Limburgse vestiging bij

Philippe Verhaest

Het huidige ‘t Serreke in het Limburgse Ham wordt samen Floralux uit Dadizele omgetoverd tot een enorm tuin- en decoratiecentrum van zomaar eventjes 15.500m². Floralux investeert daarvoor 12 miljoen euro in zijn tweede vestiging. Er komen een dertigtal jobs bij.

Het nieuwe tuincentrum, dat gelegen is in deelgemeente Kwaadmechelen in de onmiddellijke nabijheid van de uitrit op de snelweg E313, krijgt meteen ook Floralux Ham als naam. De officiële opening van het grootste tuincentrum van Limburg staat gepland voor eind maart 2018.

Het is de tweede vestiging voor Floralux, dat 60 jaar geleden begon in Dadizele in West-Vlaanderen. De tuingigant dankt zijn succes aan de enorme diversiteit en expertise in bloemen en planten en ontwikkelde zich doorheen de jaren ook als belangrijke speler op vlak van decoratie. Die aanpak zorgt ervoor dat Floralux in Dadizele zo’n 2 miljoen klanten per jaar over de vloer krijgt.

“Totaalbeleving”

De nieuwe vestiging in het Limburgse Ham wordt een weerspiegeling van wat te vinden is in Dadizele, in combinatie met de sterktes en de eigenheid van ‘t Serreke. Het ambitieuze project, goed voor een investering van 12 miljoen euro, zal werkgelegenheid bieden aan 30 extra werknemers. Het architectenbureau Schepens uit Dadizele moet de nieuwbouw in goede banen leiden.

“Floralux Ham mikt op een totaalbeleving voor het ganse gezin en wil daarom inspelen op de noden van al hun klanten”, klinkt het. “Zo wordt in het winkelconcept speciaal aandacht besteed aan kinderen maar ook aan personen met een beperking. Ook de zorg voor het milieu speelt een belangrijke rol: er wordt meteen geïnvesteerd in zonnepanelen en laadpunten voor elektrische wagens en fietsen worden voorzien.”

De winkel zal open zijn op zon- en feestdagen. De nieuw aan te leggen parking biedt plaats aan 550 wagens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier