Flinke verjonging bij Unizo Roeselare

Bij de Unizo-bestuursploeg herkennen we zittend v.l.n.r. Sander Braeye, Michael Neirinck, Willem Verfaillie, Hubert Davidts, Jan Malfait, Bernhard De Muynck, Jeroen Vantieghem, Marco Lombaert en Piet Decan. Staand zien we vlnr Marnik Lefevere, Stijn Couvreur, Kristof Naert, Mark Desmet, Sandra Declerck, Sabien Vandekerckhove, Bruno Stragier, Bart Verstraete, Stefaan Dewitte, Gilbert Cattrysse, Joost Verbeest, Josephine Vintioen, Koen Bennoot, Tom Spillebeen, Bart Cappoen en Sofie Pauwelyn. (foto AF) © (foto AF)
Peter Soete

De bestuursploeg van Unizo Roeselare heeft de laatste tijd een verjonging doorgemaakt en heeft enkele mooie activiteiten achter de rug. Op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie toonde voorzitter Bernhard De Muynck zich alvast zeer enthousiast over zijn team en de Roeselaarse Unizoleden.

“We mochten de voorbije maanden negen nieuwe bestuursleden verwelkomen bij Unizo Roeselare”, zegt voorzitter Bernhard De Muynck. “Stuk voor stuk enthousiaste mensen die zich als vrijwilliger willen engageren binnen onze groepering. De nieuwe leden zijn een mooie mix van mannen en vrouwen die een zaak hebben over het hele grondgebied van Roeselare, dus niet alleen in het centrum van de stad.”

“De andere bestuursleden blijven uiteraard ook aan boord en het klopt dat we zo een grote bestuursploeg hebben maar dat is geen enkel probleem. De activiteiten die we organiseren, vragen veel inzet en voorbereiding. Binnen onze ploeg zijn er diverse werkgroepen die verantwoordelijkheid opnemen voor alle activiteiten. En als voorzitter moet ik nooit brandjes blussen. Als het op besluitvorming aan komt, pakken we meestal uit met een standpunt dat unaniem werd bekrachtigd.”

“Zo hebben we op de dag van de ondernemer in november 310 ondernemers, zeg maar onze eigen Kings and Queens van RSL, verwelkomd in Cityscoop voor een film en een aansluitende receptie. Maar ook andere initiatieven werden afgelopen jaar georganiseerd. Zo is er BarTime of een ondernemerscafé dat we twee keer per jaar aanbieden en dit telkens op een andere locatie.”

Verbindend werken

“Of neem ons zomerfeest ‘De tuin van Eden’ waar we ondernemers uitgenodigd hebben in de Sint-Amandskerk. We schotelden onze gasten een beetje theater en een receptie buiten in de tuin voor en nadien volgde in de kerk een lekker diner. We hadden een prachtig kader en dit feest werd door onze meer dan 100 gasten zeer goed onthaald. Dat willen we blijven doen: origineel zijn voor onze ondernemers en verbindend werken.”

“In april staat al een BarTime vast en het zomerfeest op een unieke locatie komt ook terug. Net als onze nieuwjaarsreceptie die een klassieker is en het Weekend van de klant. Het klopt dat we dit jaar vooral ingezet hebben op de deelgemeenten, door heel wat winkels te bezoeken samen met Familie-acteurs. Een antwoord op de kritiek die we eerder uit de deelgemeenten kregen.” (Peter Soete)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier