Firma Page verhuist naar voormalige Barco-site

We zien Luc Page, Mia Vereecke, Ann Van Renterghem, Evelyne Wyckaert en Timmy Wyckaert. (foto MD)
Redactie KW

Elektronicafirma Page NV uit de Casselstraat en Futurn NV hebben een principeakkoord gesloten waarbij Page het laatste stuk van de vroegere Barco-site in de Frankrijklaan zal verwerven. Hiermee is de volledige voormalige site van Barco verkocht aan bedrijven.

De totale site heeft een oppervlakte van ruim 3 hectare en wordt door Futurn herontwikkeld tot bedrijvenpark Trias. Na eerdere transacties met andere Poperingse bedrijven werd nu het laatste deel van de site verkocht aan Page NV. Page verwerft hierdoor een terrein van zowat 1,1 hectare met ongeveer 3.500 vierkante meter gebouwen. Zaakvoerder Luc Page: “Sinds begin dit jaar gebruiken we de oude Beernaert-gebouwen naast onze vroegere winkel in de Casselstraat voor stockage, terwijl onze computerwinkel verhuisd is naar het recente deel van de Beernaert-gebouwen.”

Extra personeel

“Maar alle vrijgekomen ruimte is ondertussen al in gebruik genomen voor assemblagewerk. We hebben een jaar van uitzonderlijke groei: er zijn in het najaar een 20-tal medewerkers bijgekomen en we zitten nog met achterstand op ons werk, waardoor we nog mensen zoeken. Langzaamaan kwam het besef dat het niet verstandig was om alles hier in de Casselstraat te houden. In die zin was het een gelukkig toeval dat er nog een degelijk gebouw te koop stond op de site Trias, in de Frankrijklaan.”

Frederik Baert van Futurn pikt in: “Voor Futurn is dit project een typische ontwikkeling waarbij vastgesteld wordt dat grote sites met verouderde gebouwen niet makkelijk 1 op 1 doorverkocht worden. Met de juiste mix van afbraak, renovatie en opdeling lukt het anderzijds wel om plaats te creëren voor nieuwe bedrijven. Tevens wordt altijd getracht de kwalitatieve delen van een gebouw te bewaren en in het geval van Page werd ook hier een match gevonden.”

Luc Page kent de site erg goed: “Dit gebouw werd 22 jaar geleden gebouwd door Barco, en is volledig volgens de veiligheidsvoorschriften voor elektronicafabricage. Tientallen medewerkers van onze firma hebben daar voorheen jaren gewerkt. We weten dus waar we aan beginnen. Welk werk we waar gaan doen moet nog verder uitgezocht worden.”

Met deze verkoop heeft ook het laatste deel van de site Trias een bestemming gekregen en kan deze ontwikkeling als een groot succes beschouwd worden. Het is zo dat op iets meer dan een jaar tijd zes bedrijven een nieuwe stek gevonden hebben op bedrijvenpark Trias.

Vacatures

“Onze computerwinkel begon ik 30 jaar geleden in bijberoep”, aldus Luc Page. “De bestukking van printplaten startte 25 jaar geleden. Tot op vandaag was er een gestage groei, nu zijn hier 180 mensen tewerkgesteld van wie ongeveer de helft in een deeltijds uurrooster. Met alle ruimte die erbij komt voor onze firma is er geen belemmering voor verdere groei. Elektronicafabricage leer je niet op school. Wij zoeken mensen die graag fijn werk doen en geconcentreerd kunnen blijven. Er zijn hier al heel wat afgestudeerden uit de richting mode begonnen, maar evengoed uit totaal andere richtingen die interesse hebben in handwerk. We proberen de beginners goed te volgen en kansen te geven in diverse jobs. Het moeilijkste is groeien in medewerkers met kennis van elektronicaontwerp. Hun taken zijn divers: het ontwerpen van testsystemen, klanten helpen met hun ontwerpen en moeilijke fouten opsporen in producten die we hier gemaakt hebben. Een mooi aspect van dit vak is dat mensen hier altijd kunnen bijleren, en dat kennis van anciens vaak heel waardevol is, voor bepaalde taken is het zelfs belangrijk dat je zowel de kennis hebt van huidige technieken, maar ook van technieken uit de jaren ’90. Wat wij hier fabriceren zijn vooral elektronische onderdelen voor industriële toepassingen. Vaak zijn dat zaken die tientallen jaren moeten meegaan. Er zijn hier twee mensen die als hobby oude radio’s herstellen en verzamelen. Die kennis wordt geapprecieerd door onze klanten. En van die oude radio’s… zijn er nog heel wat van het merk Barco.” (lacht, red.)

(AHP

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier