Ex van Peter Hoogland krijgt geldboete voor zwartwerk in Kursaal

Redactie KW

Kim B. (41), de ex van Peter Hoogland en zaakvoerster van het failliete Oostendse evenementenbureau S-People, is in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan inbreuken op de sociale wetgeving.

De rechter legde haar een geldboete op van 194.400 euro, maar slechts 4.860 euro moet ze effectief betalen. De Bredense stelde tussen september en december 2011 liefst 54 werknemers in het zwart tewerk in Kursaal Oostende. De feiten kwamen aan het licht in de nasleep van de perikelen tussen Peter Hoogland (echte naam Franky De Bouw, red.) en het Kursaal Oostende, waar Hoogland zes jaar lang gedelegeerd bestuurder was.

Kim B. leverde met S-People hostessen voor evenementen in Kursaal Oostende. De rechter sprak de boete voor het overgrote deel met uitstel uit omdat B. nog geen gelijkaardige veroordelingen opliep en omdat er volgens hem geen sprake was van georganiseerd zwartwerk. “Het ging om incorrecte aangiftes die het gevolg waren van een moeilijke periode vol huwelijksperikelen”, aldus de rechter.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier