Eerste kantoren van gloednieuwe Skyline-toren in Izegem in gebruik genomen

Het zicht vanop het terras van de event space is ronduit adembenemend. (foto Frank) © (foto Frank)
Philippe Verhaest

Voor de volledige afwerking is het nog wachten tot september, maar de eerste kantoren van het gloednieuwe Skyline Park zijn sinds deze week in gebruik genomen. Ook de unieke event space op de elfde verdieping opende ondertussen de deuren. “Dit wordt een nieuwe hotspot in de brede regio.”

Het gaat snel voor Skyline Park. De nieuwe bedrijvencampus in Izegem die werd opgericht door de Rumbeekse broers Bert (40), Frederik (43) en Ben (45) Vandenberghe opende deze week de deuren. Het concept is gegroeid vanuit Skyline Communications, een hoogtechnologisch bedrijf dat momenteel in zo’n 115 landen actief is en bijna driehonderd mensen te werk stelt. Een kleine tweehonderd daarvan zijn in het Izegemse hoofdkwartier aan de slag. De onderneming is al jaren wereldleider op het gebied van hoogtechnologische software voor het beheren en aansturen van broadcast-, satelliet-, kabel- en telecomsystemen.

In 2014 werd al een zeven verdiepingen tellende toren in gebruik genomen, nu heeft ook het tweede gebouw de deuren geopend. Een toren van vijftig meter hoog die maar liefst twaalf verdiepingen telt. Hiermee realiseert Skyline een site die ook andere bedrijven en start-ups alle kansen biedt om zich te ontwikkelen.

“Skyline Park werd gecreëerd om zowel jonge als gevestigde ondernemers de middelen aan te reiken om verder te groeien”, leggen de broers Vandenberghe uit. “Als zaakvoerders van ons eigen IT-bedrijf, Skyline Communications, weten we als geen ander dat een inspirerende werkomgeving je de extra boost geeft die nodig is om vandaag het verschil te maken.”

“Die werkomgeving is volledig gericht op de toekomst. Het gaat niet langer over work-life balance, maar over work-life integration. Beide aspecten vloeien steeds meer in elkaar over. Daar spelen we op in. We bieden alle bedrijven in Skyline Park onder andere een fitnessruimte aan, zorgen voor een ontspanningszaal, voorzien outdoor sportmogelijkheden… Die visie trekken we in het nieuwe gebouw door. Bovendien is de war on talent onverminderd aan de gang. Door deze faciliteiten aan te bieden, zullen mensen sneller in de eigen regio blijven en hier aan de slag gaan.”

Kemmelberg spotten

Het nieuwe complex huisvest op de twee onderste verdiepingen een business center. “Daar kunnen ondernemingen erg flexibel een ruimte huren: van één stoel tot een grotere oppervlakte. We werken daarbij telkens met een all-inclusive formule. Je kan van alle faciliteiten genieten, ongeacht of je nu voor één dag of een jaar huurt.”

Donderdagavond vond het allereerste evenement plaats in de nieuwe Skyline-toren.
Donderdagavond vond het allereerste evenement plaats in de nieuwe Skyline-toren.© gf

Op de hogere verdiepingen zijn eveneens kantoorruimtes te vinden. “Die kunnen deels of integraal gehuurd worden. De grote interesse bewijst dat Izegem en omstreken hier nood aan had.”

Op de twee hoogste verdiepingen is het kroonjuweel van Skyline Park te vinden: een tot in de puntjes uitgeruste event space. “Deze ruimte kan door iedereen afgehuurd worden, ongeacht of het om andere ondernemingen, verenigingen of particulieren gaat. Vanop veertig meter hoogte kan je je organisatie in de verf zetten, het evenement van je vereniging in een uniek kader laten plaatsvinden of gewoon van je eigen feest genieten. De locatie is alvast om duimen en vingers bij af te likken, want bij helder weer kan je vanop het terras zelfs de Kemmelberg spotten.”

Met Skyline Communications weten we als geen ander dat een inspirerende werkomgeving het verschil kan maken

Gisteren (donderdag 6 juni, red.) vond al een eerste evenement plaats en eind juni komen meer dan tweehonderd klanten uit alle hoeken van de wereld Skyline Park te ontdekken. Het doel is om van de locatie een nieuwe hotspot in de regio te maken. “Begin juli vindt hier bijvoorbeeld de ploegvoorstelling van SV Zulte Waregem plaats. Skyline Park wordt gedreven door ambitie en dat is iets dat we op ieder vlak willen doorgeven aan elke onderneming, organisatie of vereniging die hier actief zal zijn. Investeren in de toekomst, daar draait het om.”

Openbare parkzone

Die toekomst oogt in elk geval duurzaam, want het nieuwe gebouw is bijna-energieneutraal, wat echt uniek is. “Op de daken van beide torens plaatsen we in totaal 450 zonnepanelen en we opteren uitsluitend voor ledverlichting. Beide gebouwen zijn ook uitgerust met zonnewerend glas en via zo’n 150 grondboringen van telkens honderd meter diep kunnen we Skyline Park milieuvriendelijk verwarmen en afkoelen. Hier vind je de definitie van een gezond kantoor.”

Eerste kantoren van gloednieuwe Skyline-toren in Izegem in gebruik genomen
© gf

En de mensen ín die kantoren moeten zich ook gezond voelen, vinden de zaakvoerders. Daarom wordt momenteel de omgeving rond Skyline Park volledig heraangelegd. “We voorzien een loop- en wandelpiste rond de twee gebouwen en er komt een omnisportveld. Dit moet in september volledig afgewerkt zijn. Op de hele site willen we ook voldoende groen aanplanten en we kiezen er bewust voor om de parkzone openbaar te maken. Ook wie niet in Skyline Park werkt, is welkom om van de faciliteiten in de open lucht gebruik te maken. Zo geven we ook iets terug aan de lokale gemeenschap.”

Met de tweede toren in Skyline Park gaat een investering van ongeveer 20 miljoen euro gepaard. Er is meer dan 11.500 vierkante meter kantoorruimte beschikbaar.

Bert Vandenberghe, samen met zijn broers Ben en Frederik het brein achter Skyline Park.
Bert Vandenberghe, samen met zijn broers Ben en Frederik het brein achter Skyline Park.© (foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier