DuisteRTT en SnuisteRTT zorgen voor nostalgie en culinaire ontdekking in Kortrijk

Op de foto herkennen we van links naar rechts: Christine, Stefanie, Thérèse, José © TVG
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Een prachtige winterzon daalde zondagavond neer over het RTT gebouw waar ook vandaag DuisteRTT en SnuisteRTT plaatsvonden. Vzw Café Paté pakte uit met een culinair evenement in het hart van de stad Kortrijk. De editie mocht maar liefst 11 chefs verwelkomen dit jaar.

Liefhebbers van DuisterTTT werden onthaald in het RTT gebouw dat voor de gelegenheid opengesteld werd voor het grote publiek. Op het derde verdiep vond de aperitief plaats en daarna werden bezoekers via een trappenhal doorgeleid naar VORK waar het uiteindelijke middagmaal genuttigd kon worden.

De dessert vond dan weer plaats in de opslagplaats van het vroegere Belgacom/Proximus gebouw. Vanaf 15 uur vonden er in datzelfde gebouw ook geleide tours plaats waar gidsen over de historiek vertelden van het gebouw. Dit alles omkaderd door steampunkers.

Beide evenementen waren een groot succes want de 400 kaarten vlogen de deur uit. Wie er bij wilde zijn moest dus snel zijn. Onder de bezoekers waren er ook heel wat oud-medewerkers van de firma. “Ik ben 25 jaar in dienst geweest bij Belgacom en dan is het een aangenaam de gebouwen terug te zien waar ik jarenlang in gewerkt heb. Het is een stuk nostalgie dat ik ooit ga zien verdwijnen maar nu geniet ik er nog van” vertelt José geëmotioneerd. “Wij genieten vooral van het concept, wat we hier ontdekken en dat het mooi weer is, is uiteraard zeer leuk meegenomen op een zondag als vandaag.” Besluit één van de dames.

De stad wil volgens schepen van Economie en van ‘Beleef Kortrijk’ de Kortrijkse horeca, chefs en producten beter in de kijker zetten. “De combinatie van het culinair event en het misschien voor de laatste keer openstellen van het RTT-gebouw is een initiatief dat de stad graag steunt. Ook het volksrestaurant Vork zet de deuren open voor de chefs. Ze kunnen er het materiaal gebruiken en daar kan ook het foodsharing-gedeelte doorgaan.”

Wie niet aanwezig kon zijn kan nagenieten van onze fotospecial

(TVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier