Rubriek Economie

Ford Mustang: een echte atleet

Ford Mustang: een echte atleet

Ford heeft zijn Mustang IV, leverbaar als Fastback en Convertible, een grondige facelift gegeven. Zo biedt de nieuwste Mustang de vele liefhebbers van dit iconische model een nóg meer gestroomlijnde vormgeving, nog krachtiger motoren en geavanceerde rijhulpsystemen.

Brokken emotie op wielen

Brokken emotie op wielen

Waregem Voor Pittemnaar Mathieu Damiens is een oldtimer een brok emotie op wielen. Waar hij onmiddellijk voor valt, of nooit. En hij viel al voor een Porsche 911, twee zeldzame Mercedessen 190 - Evo I en II -, een gerestaureerd racewagentje ontworpen door Fracassetti, een Mini Cooper S uit 1965 en een AMC Pacer.

"Tijd vrijmaken voor klanten"

"Tijd vrijmaken voor klanten"

Aalbeke Opvallende trend in de autowereld: terwijl veel merken kiezen voor schaalvergroting wat betreft garages en verkooppunten, doet Ford dat niet. "Ford houdt inderdaad vast aan zijn kleine garages", beamen Grégoire Coulembier en Jorinde Derde van Garage Coulembier in Aalbeke. "Die kleinschaligheid is een voordeel: als zaakvoerders staan wij rechtstreeks in contact met de klanten."

"Klanten zijn bij ons geen nummer en dat waarderen ze"

"Klanten zijn bij ons geen nummer en dat waarderen ze"

Machelen-aan-de-Leie Probeer als kleine, familiale autohandel maar eens het hoofd te bieden aan de almaar toenemende schaalvergroting in de sector. Toch slaagt Autobedrijf Tiers daar al zestig jaar in. Wel worden de winstmarges nauwer en nauwer. "Soms moet je met met één procent netto op een verkochte wagen tevreden zijn", stelt zaakvoerder Alexandre Tiers.

"Voortdurend blijven investeren"

"Voortdurend blijven investeren"

Tielt Hij werkte vele jaren bij Opel Decaigny, eerst in Emelgem daarna in Tielt, en besliste twee jaar geleden om van zijn bijberoep zijn hoofdberoep te maken. Steven De Roo uit de Wingensesteenweg is onafhankelijk garagist. "Het barst hier uit zijn voegen."

"Beter dan sakkeren in de auto"

"Beter dan sakkeren in de auto"

Ieper Met een 300 kilo zware triporteur vijf uur naar Zedelgem rijden? Geen probleem voor barista Stephen Quintens, die bewust koos voor een niet-gemotoriseerde koffiefoodtruck.

"Alles met de fiets"

"Alles met de fiets"

Ieper Koning Auto regeert vanaf dit weekend opnieuw op het Autosalon, maar steeds meer mensen keren zich af van de vervuilende blikken dozen en bannen de auto zo veel mogelijk. Johan Vanhaverbeke (53) en Ann Catteau (52) doen het al heel hun leven, en dat met een kroost van negen kinderen.

"De bakfiets betekent mijn grote vrijheid"

"De bakfiets betekent mijn grote vrijheid"

Roeselare De kans dat je Stefanie da Silva Lemos ooit achter het stuur van een wagen zal zien zitten, is bijzonder klein. "Ik heb een rijbewijs, maar auto rijden is echt niks voor mij", verduidelijkt ze. "Ik ben al vijf jaar zo goed als vergroeid met mijn bakfiets."

"Garagist zonder vast merk blijft baas in eigen huis"

"Garagist zonder vast merk blijft baas in eigen huis"

Oostende Nu het Autosalon is begonnen, wilden we wel eens weten hoe het nog gaat met de kleine garagisten die niet aan een merk gebonden zijn. Houden zij stand tegenover de grote merkgarages? We vroegen het aan Joachim Van Hecke (41), die samen met zijn vader Hubert (74) een garage runt in de Zandvoordestraat in Oostende. "Er is zeker nog toekomst voor niet-merkgebonden garages, maar je mag er niet met je pet naar slaan. Een auto is complex geworden."

"Ik mis mijn wagen niet"

"Ik mis mijn wagen niet"

Brugge Twee maanden geleden heeft het gezin van Wout De Raes zijn vijftien jaar oude Renault Mégane verkocht: "Nu doen we alles met de fiets en bus, voor vakanties doen we aan autodelen of huren we een minibus om te kamperen."

"Leven zonder auto is weldaad"

"Leven zonder auto is weldaad"

Torhout De meesten onder ons kunnen het zich niet voorstellen: leven zonder auto. Voor de Torhoutse Isabelle Deroey is dat nochtans al anderhalf jaar realiteit. Niet van moeten, maar van willen. "Een bewuste keuze", zegt ze. "Dit is weliswaar geen definitieve beslissing, maar op dit moment van mijn leven is een bestaan zonder auto een weldaad. De nadelen wegen niet op tegen de voordelen."