Rubriek Economie

Donald westvlaandert op de golfbreker van Brèninge: "Zèèwier is de groente van de toekomst"

25/01/18 om 10:00 - Bijgewerkt op 24/01/18 om 13:20

Donald Deschagt staat aan het fornuis van Le Homard et La Moule in Bredene maar de kans is groot dat je hem tegen het lijf loopt op een golfbreker, aan de spuikom of in de duinen. Op zoek naar zeewier of wilde kruiden die hij in zijn gerechten verwerkt. Zeewier is de rode draad in zijn keuken, "het is de groente van de toekomst". En wil het toeval nu wel niet dat we er in West-Vlaanderen héél véél van hebben...

Donald westvlaandert op de golfbreker van Brèninge: "Zèèwier is de groente van de toekomst"

Donald Deschagt: "We gaan er nooit te kort komen, de zee zit er vol van". © Pieter Clicteur

Dit voorjaar brengt WPG Uitgevers een kookboek op de markt waarin Donald maar liefst 35 gerechtjes met zeewier uit de doeken doet. "Ik wil vooral tonen hoe de mensen thuis kunnen koken met zeewier," licht de chef-kok toe. "Zeewier is te weinig gekend bij de mensen omdat ze niet weten hoe ze ermee aan de slag moeten. Ik ben al acht jaar aan het experimenteren en kokerellen met zeewier". Die kennis gaat nu in het boek zodat je thuis kan koken met de groente van de toekomst.

Goesting gekregen ? Donald staat aan het fornuis van Le Homard et La Moule en is één van de chef-koks van Het Lekkere Westen.

Hoe westvlaander jij?

Wat betekent westvlaanderen voor jou? Laat het ons weten via mail op wijwestvlaanderen@kw.be.

Kijk eens hier hoe andere provinciegenoten westvlaanderen...

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!