Rubriek Economie

Dit Brugs ontwerpbureau bestaat 50 jaar en huldigt een aparte filosofie

11/05/18 om 09:10 - Bijgewerkt op 09/05/18 om 14:46

"Ingenieurswerk is mensenwerk, onze opdracht is ervoor te zorgen dat mensen op een comfortabele en veilige manier kunnen werken of leven in een gebouw." Aan het woord is Nicolas Vyncke, CEO van het ontwerpbureau Ingenium. Dit Brugs bedrijf bestaat 50 jaar en is, op zijn Brugs, 'nie geweune'. Duurzaamheid en innovatie staan er centraal.

In de vergaderzaal van Ingenium, dat gevestigd is in de Nieuwe Sint-Annadreef in Sint-Andries, prijkt de jongste realisatie van dit ingenieursbureau: het AZ Zeno in Knokke, met erboven als het ware een röntgenfoto van alle technische aders en zenuwen, de techniek die er in dit ziekenhuis nodig is om optimaal te functioneren. "In al onze projecten zijn de mensen in het gebouw het belangrijkste voor ons", zegt Bruggeling Nicolas Vyncke, die sinds 2005 Ingenium leidt. "De techniek moet ten dienste staan van de personen in het gebouw: zij moeten er op een veilige, comfortabele, aangename en duurz...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!