Rubriek Economie

Dirk Braeckevelt, voorzitter Unizo Tielt: "Ondanks kritiek zou collegesite meerwaarde zijn"

08/02/19 om 09:45 - Bijgewerkt op 07/02/19 om 12:03

Dirk Braeckevelt, voorzitter van Unizo Tielt, wil in 2019 de lokale economie in Tielt opnieuw een stevige boost geven. Graag wil hij dat samen doen met het gloednieuwe Tieltse stadsbestuur. "Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen hebben we een prioriteitenbundel met knelpunten in Tielt aan het stadsbestuur voorgelegd. We zijn heel benieuwd wat het nieuwe bestuur ermee zal doen."

Een eerste knelpunt is het gebrek aan parkeergelegenheid voor wie een snelle aankoop wil doen in de centrumstraten. Hoewel Tielt twee grote parkings heeft in de stad is er nood aan parkeerplaatsen die zich nog dichter bij de handelaar bevinden. "Als mensen snel een brood nodig hebben, gaan ze niet kiezen voor een parking die op 5 minuten wandelen ligt van de bakker. Mensen moeten vlak voor de deur van de bakker kunnen parkeren en na hun inkopen weer kunnen wegrijden", benadrukt Dirk Braeckevelt.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!