Dirk Aelvoet biedt ‘slechts’ 4.000 euro voor vier loten van Aviflora in Ingelmunster

Dirk Aelvoet deed een bod op alle loten. © (Foto SB)
Redactie KW

Veel nieuwsgierigen, maar slechts één bieder op de eerste zitdag van de openbare verkoop van Aviflora in café ‘t Elfde Gebod aan het Kerkplein in Izegem.

Ingelmunsternaar Dirk Aelvoet bood 1.000 euro per koop voor vier van de vijf loten. Het was niet duidelijk of er nog geïnteresseerden waren. Maar als dat zo was, lieten ze alvast het achterste van hun tong niet zien.

‘t Elfde Gebod zat afgeladen vol voor de eerste zitdag van de openbare verkoop van Aviflora. We zagen onder andere ex-burgemeester Georges Defreyne van Ingelmunster onder de aanwezigen. Naast notaris Bernard Loontjens waren ook vrederichter Chris Madou en één van de curatoren van het faillissement van Aviflora, Johan Vynckier, aanwezig. Marnix Goossens, de vroegere eigenaar van het failliete Aviflora, was niet aanwezig.

Vijf loten, vier kopen

Notaris Loontjes uit Izegem deed eerst beknopt uit de doeken wat eventuele geïnteresseerden mochten verwachten als ze een bod deden. Lot 1 en 4 palen aan de Kruisstraat en de buurtweg en bestaan uit de gebouwen waar het restaurant, de bergplaats, het huis, het drankhuis en een deel van het park was. Het zijn gronden met enkel een recreatieve en toeristische bestemming.

Dirk Aelvoet biedt 'slechts' 4.000 euro voor vier loten van Aviflora in Ingelmunster
© (Foto SB)

Op 17 mei is er een tweede zitdag

“De koper moet opdraaien voor de saneringskosten die door OVAM ruim geschat worden op 188.362 euro”, zei de notaris. Koop 2 is een braakliggend stuk grond rechts van de Bruggestraat die dienstdeed als parking. Koop 3 is eveneens een braakliggend stuk grond en was het drankhuis van Aviflora. Koop 4 (lot 5) ligt aan de overkant van de parking en ligt in een woongebied met landelijk karakter. Voor zowel kopen 2, 3 en 5 is er voorkooprecht voor Linda Vanooteghem.

Meer dan 4.000 euro

Dirk Aelvoet, die nog directeur was van beschutte werkplaats Mariasteen in Gits, bood telkens 1.000 euro voor lot 1 tot en met 4. Niemand deed een hoger bod. “4.000 euro voor de vier loten lijkt belachelijk weinig, maar dat is niet zo“, zegt Johan Vynckier, één van de curatoren van het faillissement. “Bij die 4.000 euro moet je ook 188.362 euro tellen, want de koper verplicht er zich toe lot 1 te saneren. Maar laat ons toch hopen dat er binnen 15 dagen of op een tweede zitdag op 17 mei een hoger bod komt.”

Dirk Aelvoet wilde niet kwijt wat hij met de gronden en gebouwen zou doen als hij de definitieve koper zou zijn. “Misschien voor een of ander project, maar ik weet dat nog niet en moet het eerst nog eens grondig bekijken”, zei hij.

Linda Vanooteghem, die in de villa tussen de gronden van Aviflora woont en voorkooprecht heeft op drie loten, wilde niet bevestigen of ze van dat voorkooprecht ook gebruik zal maken.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier