Rubriek Economie

Dino's van Jurassic World steken in West-Vlaamse trucks

15/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 14/06/18 om 14:25

'Jurassic World Fallen Kingdom' is goed op weg om een kaskraker van formaat te worden en dat succes heeft een West-Vlaams kantje. De indrukwekkende dinosaurussen worden getransporteerd in legertrucks van Degroote Trucks & Trailers in Zwevezele. "Onbetaalbare reclame", glundert medezaakvoerder Paul Degroote.

Fans van het betere cinematografische spektakelwerk komen dezer dagen met Jurassic World - Fallen Kingdom meer dan aan hun trekken. In de vijfde film van de ondertussen legendarische reeks van Steven Spielberg moeten de imposante dinosaurussen door een vulkaanuitbarsting gered worden en het transport gebeurt met... West-Vlaamse legertrucks. "Ik sta nog altijd te kijken van het hele verhaal", glimlacht Paul Degroote (52), die Degroote Trucks & Trailers samen met zijn broer Johan (55) runt. "Een tweetal jaar geleden werden we door de Londense Pinewood Studios gecontacteerd met de vraag om enkele legertrucks aan te schaffen. Die hadden ze op onze website ontdekt. We krijgen wel vaker dergelijke vragen van productiehuizen, maar Pinewood, dat in opdracht van Universal Studios handelde, was toch van een ander kaliber. Na een goede meeting met een van onze commerciële medewerkers kocht Universal uiteindelijk acht legertrucks."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!